Народна странка

Народна странка: Режим нападима на Н1 наставља да гуши слободу медија

Народна странка: Режим нападима на Н1 наставља да гуши слободу медија

Народна странка позива режим Александра Вучића да прекине организовану и оркестрирану хајку на телевизију Н1.

После вишегодишњег најпримитивнијег уличарског опхођења Вучића према новинарима и медијима чија му се уређивачка политика не допада, као и напада Горана Весића на Н1, кампању против независних медија сада су преузели посланици СНС-а и премијерка Ана Брнабић.

Вучић, најбољи ученик Војислава Шешеља и министар информисања у влади Слободана Милошевића, на сваки начин настоји да угуши све критичке гласове, јер само тако може да сакрије од грађана праву слику режима, који је огрезао у корупцији и криминалу незабележених размера, којим управља неколико породица људи из самог врха власти.

Стање медија у Србији најбоље описује и недавни извештај Фридом хауса, у којем је Србија наведена као пример државе у којој се гуше медијске слободе.  

Такође, први пут од пада Милосевића изгубили смо статус слободне земље.

Медији морају бити слободни како би грађани могли да упореде различите политичке опције и на основу тога изаберу за кога ће гласати на изборима.

Примитивном и агресивном кампањом против Н1 и медија ненаклоњених властима, Вучић је речито одговорио шта мисли о захтеву опозиције да медији буду слободни.