Народна странка

Марина Липовац Танасковић: Народна странка основала одборничку групу у Скупштини Београда

Марина Липовац Танасковић: Народна странка основала одборничку групу у Скупштини Београда

Одборница Народне странке у Скупштини Београда Марина Липовац Танасковић изјавила је данас да је Народна странка основала своју одборничку групу у Скупштини Београда, која броји пет чланова.

"Покушали смо да се договоримо да нађемо заједничке принципе са Странком слободе и правде, који су за нас јако важни – да нема подривања партнерских организација нити отимања одборника. Ми и даље тражимо те принципе од партнера", рекла је Марина Липовац Танасковић на конференцији за новинаре испред зграде Старог двора.

Конференцији за новинаре присуствовали су председник Народне странке Вук Јеремић, потпредседници Мирослав Алексић и Здравко Понош, који је и повереник за Београд, генерални секретар Стефан Јовановић, одборници Народне странке у градском парламенту, као и потпредседник Извршног одбора Никола Лакић.

Марина Липовац Танасковић је навела да "не разуме зашто се ССП-у сада журило" да формира одборничку групу, и додала додајући да је Народна странка упутила писмо ССП-у још почетком августа, али да није било одговора месец дана.

Одборничка група Народне странке наставиће сарадњу са одборницима Странке слободе и правде (ССП), за коју се од пре неколико дана зна да оснива своју одборничку групу са Покретом за преокрет и синдикатом Слога, рекла је Марина Липовац Танасковић.

"Ми смо са одборницима ССП  добро радили, наставићемо сарадњу са њима и подржаваћемо све акције које буду у интересу грађана Београда", навела је Марина Липовац Танасковић

Упитана да ли ће Народна странка остати у Удруженој опозицији Србије, Марина Липовац Танасковић је одговорила да је то тема којом ће се бавити „у оквиру Србије", а да она „говори за дешавања на нивоу града“.

Марина Липовац Танасковић је навела да ће одборничка група Народне странке наставити бојкот рада градске скупштине док „представници власти не буду показали да са њима може да се разговара“.

Одборница Народне странке је, поводом епидемије вируса корона, рекла да је градска власт саопштила да Београд више није жариште короне, само да би „угоститељи могли да организују прославе Нове године“.

Марина Липовац Танасковић је подсетила да је одборничка група Народне странке предлагала више мера, поготово за јавни градски саобраћај, у циљу ефикасније борбе против короне, али да те мере нису прихваћене.