Народна странка

Марина Липовац Танасковић: Градска власт да обезбеди дезинфекцију у возилима јавног градског превоза

Марина Липовац Танасковић: Градска власт да обезбеди дезинфекцију у возилима јавног градског превоза

Одборница Народне странке у Скупштини Београда Марина Липовац Танасковић позвала је данас градску власт да због ширења вируса корона на почетним станицама линија јавног градског превоза обезбеди дезинфекцију свих возила, а да на сваком стајалишту буду дезо баријере и средства за дезинфекцију руку путника који улазе у аутобусе, трамваје и тролејбусе.

„Градска власт би коначно требало да нешто предузме, уместо што само шири страх од вируса и пребацује кривицу на грађане за све – грађани су јој криви јер не носе маске и јер имамо ’нови пик новог таласа’ короне, а грађани ће јој бити криви и за све будуће таласе“, рекла је Марина Липовац Танасковић у програму „Отворено“.  

Марина Липовац Танасковић је истакла да је нетачна тврдња градоначелника Београда Зорана Радојичића да јавни превоз, угоститељски објекти и тржни центри нису кључна места у којима се шири инфекција вируса корона, него су то забаве, прославе и рођендани.

„Градски превоз апсолутно јесте жариште короне, а управо су забаве, прославе и обележавање рођендана догађају у угоститељским објектима. Појављују се фотографије прослава у угоститељским објектима у којима се не поштују мере против епидемије, што изазива сумњу да се гледа кроз прсте њиховим власницима ако су симпатизери власти или чланови владајућих странака, а кажњавају се они који нису блиски властима“, рекла је Марина Липовац Танасковић.

„У Београду живи 24,4 одсто становништва Србије, и ако је 36 одсто свих оболелих од ковида-19 у главном граду, онда то значи да је у Београду 13.000 заражених. То није поражавајући број, ако се узме у обзир да је у Београду највећа густина насељености и највише контакта између људи, и зато нема места паници“, додала је Марина Липовац Танасковић.

Одборник Народне странке Милош Павловић рекао је да су „грађани су властима криви за све, а нису криви само када гласају“.

„Огромна сума новца из градског буџета се издваја за јавни градски превоз који је катастрофалан и квалитет услуге превоза није никакав. Градско саобраћајно предузеће добија мање новца од приватних превозника а има више возила од њих, што наводи на закључак да је то начин за испумпавање пара из буџета. Превоз је исти годинама, а стално издвајају све више новца за јавни градски превоз“, рекао је Павловић.

Павловић је упитао Радојичића и његовог заменика Горана Весића где завршава тај новац, јер „очигледно не завршава у градском превозу“.  

Дезо баријере су отирачи или сунђери натопљени дезинфекционим средством.