Народна странка

Марина Липовац Танасковић: Сеча шуме у Кошутњаку је противзаконита и противуставна

Марина Липовац Танасковић: Сеча шуме у Кошутњаку је противзаконита и противуставна

Одборница Народне странке у Скупштини Београда Марина Липовац Танасковић позвала је данас све одборнике градског парламента да гласају против сечења шуме у Кошутњаку и изградње стамбеног насеља, јер то „представља атак на плућа Београда, што је неопростиво“.

„План (детаљне регулације за комплекс ’Авала филма’) није у складу са Генералним планом Београда и Законом о планирању и изградњи нити је у складу са Уставом Србије“, рекла је Марина Липовац Танасковић на конференцији за новинаре испред Градског секретаријата за урбанизам и грађевинске послове, којем су представници неколико удружења грађана предали потписе грађана који се противе сечи шуме у Кошутњаку.

Ако план буде реализован, у Улици Благоја Паровића биће укупно око 6.000 возила на дан, додала је Марина Липовац Танасковић, која је саобраћајни инжењер.

„Незамисливо је да неко потпише такав урбанистички план и није јасно зашто се струка не оглашава. Позивам стручњаке да се огласе, без разлике којем удружењу или странци припадају“, рекла је Марина Липовац Танасковић.

Марина Липовац Танасковић је додала да су у Улици Благоја Паровића планиране три кружне раскрснице, као и појединачни прикључци у малим улицама.