Народна странка

Марина Липовац Танасковић: Народна странка формираће своју одборничку групу у Скупштини Београда

Марина Липовац Танасковић: Народна странка формираће своју одборничку групу у Скупштини Београда

Народна странка формираће своју одборничку групу у Скупштини Београда након одлуке Странке слободе и правде, синдиката Слога и Покрета за преокрет да оснују свој клуб у градском парламенту, изјавила је данас одборница Народне странке Марина Липовац Танасковић.

„Овакав развој ситуације је за Народну странку непријатно изненађење. У недељу око поноћи обавештени смо да ће ССП у понедељак формирати своју одборничку групу. Народна странка нема своју одборничку групу, једина којој смо икада припадали је била заједничка одборничка група СЗС, која после ове одлуке очигледно више не постоји“, рекла је Марина Липовац Танасковић за лист „Данас“.

Марина Липовац Танасковић је додала да су у оквиру Удружене опозиције Србије „вођени разговори о преформирању ове одборничке групе у групу са истим називом – УОПС“.

„Народна странка је инсистирала на усаглашавању принципа којим би се гарантовало спречавање злоупотреба, отимање одборника, подривање партнерских организација и други проблеми који су се нажалост испољавали у СЗС-у. Сада нам је јасно да за ССП ови принципи нису били приоритет или прихватљиви“, рекла је Марина Липовац Танасковић.

Марина Липовац Танасковић је додала да је након тога Народна странка „принуђена да формира своју одборничку групу у Скупштини Београда и то ће учинити ускоро“.

„Наглашавамо да и поред оваквог геста остајемо отворени за сарадњу са новонасталим удружењем, уколико та сарадња подразумева заједничке напоре оних који су одржали реч дату грађанима и бојкотовали лажне изборе 21. јуна“, закључила је Марина Липовац Танасковић.