Народна странка

Народна странка: Добили смо прву битку у рату за воду на Макишу

Народна странка: Добили смо прву битку у рату за воду на Макишу

Стручни тимови Народне странке, Битке за Кошутњак, Покрета Слободна Србија, Српског покрета Двери, Грађанске платформе и Покрета Ослобођење, окупљени око одбране водоизворишта у Макишу, након месец дана борбе на унутрашњем и међународном плану добили су своју прву велику битку!

Медији су данас објавили да Карићи одустају од изградње Тесла града на главном београдском водоизворишту, само два дана након помпезне објаве власти о потписаном писму о намерама.

Овоме је претходила акција бескомпромисне еколошке коалиције стручњака из више удружења, покрета и странака, која је послала писма страним фирмама и амбасадама, са чињеницама и у веома одлучном тону.

У писму смо, осим криминалне, штеточинске и загађивачке позадине пројекта, предочили фирмама и амбасадама "да ћемо истог тренутка након пада корумпиране власти поништити све уговоре који почивају на криминалу над грађанима и стратешким ресурсима Србије."

Обавештавамо грађане Београда и Србије да нећемо стати све док се не поништи одлука о овом криминалном плану и линија за метро не врати на стару трасу, а према стварним потребама становника главног града и молимо све Београђане да се што масовније укључе како бисмо добили рат за нашу воду.