Народна странка

Лазаревац: Основан Општински одбор Народне странке

Лазаревац: Основан Општински одбор Народне странке

Народна странка основала је вечерас Општински одбор Лазаревац. За председницу одбора изабрана је Јелена Понорац. Скупу су присуствовали потпредседници Народне странке Синиша Ковачевић, Никола Јовановић, потпредседник Извршног одбора Никола Лазић, председница Форума Жена Народне странке Дијана Вукомановић и генерални секретар Народне странке Стефан Јовановић.

Ковачевић је рекао да власт покушава да прикрије предају Косова „имбецилијаријумом“.

„Видели сте пластичну Венецију и дрвену Фиренцу, видели сте до које мере та имбецилија, они га зову имагинаријум, а ја бих рекао имбецилијаријум, до које је мере то парадигматски пример када је реч о Србији – споља гладац, а унутра јадац. То су Потемкинова села у која ће ући најгора фукара да општи међу собом, да се туче, пљује и гађа храном, а за то време ће отићи Косово“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је додао да се народу дају анестетици у виду ријалити програма, попут Парова и Фарме, да не би гласно рекао „доста“.

„Време је да се каже ’доста’“, истакао је Ковачевић.

Ковачевић је навео да је „кула од камена“ власти заправо мехур од сапунице и да ће врло брзо пући.

„Ничија није до зоре горела, па неће ни ова, али морамо бити спремни на нешто на шта нисмо били спремни 2000. године – да подвучемо црту и видимо шта је ко дужан да плати. Један је у кафани узео музику, наручује целој кафани, одлучује колико ће ко попити пива, водио је обе певаљке, а када је дошло да се плати, каже ’да платимо’. Нећемо да платимо, него ћеш да платиш“, рекао је Ковачевић.

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић рекао је да је Београд „сироче“, једини град у Европи који нема градоначелника.

„Невероватно је да формални градоначелник Зоран Радојичић не зна да је дао сагласност на повећање рачуна Градског стамбеног предузећа од готово 50 одсто“, навео је Јовановић, који је и заменик шефа одборничке групе „Савез за Србију“ у Скупштини Београда.  

„Повећање је потпуно неприхватљиво, имајући у виду да је инфлација у Србији симболична, а градске власти се стално хвале суфицитом и наводним вишком новца који троше на генијалности, попут јарбола, гондоле и пасареле, чија је једина сврха да наруши историјску силуету Калемегдана“, рекао је Јовановић.

Јовановић је додао да би Радојичић требало да се изјасни да ли жели да обавља функцију градоначелника или га у томе неко спречава.  

„Недопустиво је да градска комунална предузећа Београђанима повећавају рачуне без образложења, а да Радојичић на то ћутке пристаје или се тога ни не сећа. Ако градоначелник Београда не зна да се сагласио са скупљим рачунима, шта онда зна?“, упитао је Јовановић.

Јовановић је за 15. септембар најавио оснивање Градског одбора Народне странке Београд.  

Дијана Вукомановић навела је да у "велике власти и силе пропадале" у лазаревачком крају.

"Може бити боље ако се грађани покрену. Честитам вам јер сте се показали храброст и пружили отпор овој лошој и корумпираној власти", рекла је Дијана Вукомановић.

Генерални секретар Народне странке Стефан Јовановић рекао је да неспособна напредњачка власт уништава државу, и додао да из Србије сваке године одлази све више људи, а 60 одсто младих не види себе у оваквој Србији.

„Морамо да променимо власт, јер ако не оду напредњаци, отићи ће нам Србија", навео је Јовановић.

Јелена Понорац рекла да живот у великим градовима носи читав низ предности, али да је у Лазаревцу другачије, јер се сви међусобно познају и теже је преварити суграђане.

„Данас се на скупштини окупио бољи део Лазаревца и људи који наш град могу учинити бољим и лепшим местом за живот. Победићемо јер морамо и јер немамо други начин да спасемо и наш град и сопствену будућност, али и будућност наше деце. Победа једини начин да нас буде“, истакла је Јелена Понорац.