Народна странка

Основан Градски одбор Народне странке у Крушевцу: Бићемо најозбиљнија опозиција у Вучић-Гашићевом граду

Основан Градски одбор Народне странке у Крушевцу: Бићемо најозбиљнија опозиција у Вучић-Гашићевом граду

Оснивачка скупштина Градског одбора Народне странке у Крушевцу одржана је у пуној сали хотела „Даби“. За председника је изабран досадашњи повереник Народне странке у Крушевцу Дејан Стевановић.

Потпредседник Градског одбора Народне странке у Крушевцу биће Владан Митић, а изабрано је и 17 чланова одбора.

Председник Градског одбора дејан Стевановић рекао је да ће Народна странка бити најозбиљнија опозиција власти Српске напредне странке у Крушевцу.

„СНС, уместо да штити пољопривреднике од елементарних непогода и града који је погодио Крушевац, сав новац преусмерава фонтане, које су им фетиш. Њима није важно како други живе, јер они живе лепо и добро им је. Напредњацима је важно само да нешто изледа лепо, а не чине ништа што би суштински побољшало квалитет живота грађана“, рекао је Стевановић.

Стевановић је навео да СНС у Крушевцу поставља фонтане и уређује плочнике, јер је то најлакши начин да се новац свих грађана прелије фирмама билским власти.

На скупу су говорили и потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић и чланови председништва Дијана Вукомановић и Александар Бабић, као и председник Извршног одбора Народне странке Владимир Добросављевић.

Санда Рашковић Ивић је члановима Народне странке у Крушевцу честитала на храбрости јер су се одлучили на опозиционо деловање у „Вучић-Гашићевом“ граду, где „један човек у име неприкосновеног господара Србије држи апсолутно све“.

„Показали сте љубав према Србији. Тешко је волети Вучића и Србију истовремено, будући да Вучић чини све што Србији чини лоше. Доказали сте да мислите својом главом и да не пристајете на нагодбу са режимом и превазишли сте страх чија сетва непрекидно траје од када су Вучић и СНС дошли на власт“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је навела да се Народна странка залаже за јединствен наступ и окупљање опозиције у целој Србији јер је то једини начин да се успешно супротстави „накарадној и естрадној власти“ Српске напредне странке и Александра Вучића.

„Свесни смо да не можемо да се овом Голијату супротставимо сами, како у Крушевцу, тако и у целој Србији, и сви у опозицији морамо бити лишени сујета и комплекса“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Дијана Вукомановић је истакла да је Крушевац град у којем се спајају модерно и традиционално, о чему сведочи и Споменик косовским јунацима.

„Честитам Крушевљанима, члановима Народне странке, на грађанској и патриотској храбрости, јер су се придружили опозиционој странци. Ми из Београда знамо да је опозиционо деловање много теже у унутрашњости него у главном граду“, рекла је Дијана Вукомановић.

Дијана Вукомановић, која је и председница Форума жена Народне странке, навела је да жене чине већину становништва у Србији.

„Жене су, међутим, тиха већина у Србији. Ми, чланице и чланови Народне странке, не желимо да жене буду тиха већина која ћути, него хоћемо да се активно ангажујемо и боримо се против ненародног режима Александра Вучића и СНС-а“, рекла је Дијана Вукомановић.