Народна странка

Народна странка Косово и Метохија: Петковић да уради нешто уместо што оптужује опозицију

Народна странка Косово и Метохија: Петковић да уради нешто уместо што оптужује опозицију

Народна странка Косово и Метохија позвала је данас директора Канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковића да коначно уради нешто на побољшању услова живота српског становништва у покрајини, додатно погоршаних услед епидемије вируса корона, јер је то његов посао, а не да критикује опозицију и шири пропаганду СНС-а.

„Обавестили смо Вас о проблемима са којима се српско становништво на Косову и Метохији и о тешком стању по питању вируса корона, као и о потребама људи за лечењем, али одговора нема“, наводи се у писму Народне странке Косово и Метохија Петковићу.

Народна странка Косово и Метохија истакла је да је Петковић део власти која је у понедељак предала електроенергетски систем на северу Косова и Метохије заједничком систему Албаније и самопроглашеног Косова.

„Претходно је та власт потписала бриселске споразуме, дала Приштини међународни телефонски позивни број, признала документа самопроглашеног Косова и његов царински печат, довела на административне прелазе царину Србије, која Србима са Косова и Метохије наплаћује царину, угасила српске судове, признала дипломе и регистарске таблице такозване Републике Косово“, наводи се у саопштењу.

„После сваког штетног договора са Приштином, зовете у госте чланове СНС-а  са Косова и Метохије да вам аминују предају. Толико о Вашој борби за очување Косова и Метохије у оквиру државе Србије“, додаје се у саопштењу.