Народна странка

Наставак акције "Један потпис мења све": Синиша Ковачевић даје свој потпис

Наставак акције "Један потпис мења све": Синиша Ковачевић даје свој потпис

Народна странка наставиће и овог викенда у више од 10 градова Србије акцију „Један потпис мења све“, чији је циљ спречавање потписивања споразума који би самопроглашеном Косову омогућио чланство у УН.

Потпредседник Народне странке, писац Синиша Ковачевић, даће изјаву медијима и потписати петицију у недељу, 23. септембра, између 10 сати и 11 сати на београдској пијаци Ђерам у општини Звездара.

Петицију против чланства самопроглашеног Косова у УН можете потписати и путем интернета ОВДЕ.

Акција ће овог викенда бити одржана и у Сомбору, Крупњу, Новом Саду, Панчеву, Руми, Нишу, Инђији, Трстенику, Зајечару, Сремској Митровици, Старој Пазови…

Председник Народне странке Вук Јеремић рекао је 15. септембра на оснивачкој скупштини Градског одбора Народне странке Београд да ће се председник Србије Александар Вучић „оклизнути и пасти“ на решавању проблема Косова и Метохије са међународном заједницом.

Јеремић је претходног дана телевизији Наша рекао да је председник Србије Александар Вучић у првој недељи јула ове године у Београду од бившег британског премијера Тонија Блера тражио да у Вашингтону, у врху америчке администрације, обезбеди подршку за његову идеју о „разграничењу“ са косовским Албанцима.

„Блер је, дакле, по договору са Вучићем, разговарао о измени границе Србије са високим званичницима америчке администрације. Питам зато Вучића - да ли је Тони Блер то урадио из љубави према Србији и српском народу - у шта сумњам - или је то урадио за неку надокнаду? Ако је урадио за надокнаду, колико је она износила и ко ју је платио“, упитао је Јеремић.