Народна странка

Акција „Један потпис мења све“: Нећемо дозволити да Срби на Косову буду преварени као у Крајини

Акција „Један потпис мења све“: Нећемо дозволити да Срби на Косову буду преварени као у Крајини

Акција „Један потпис мења све“ настављена је данас у више градова Србије. Велики број грађана дао је свој потпис против споразума који би Приштини омогућио чланство у УН, чиме би се Србија трајно одрекла становништва на Косову и Метохији, приватне и државне имовине вредне десетине милијарди евра, као и културног и историјског наслеђа.

Петицију против косовске столице у УН можете потписати и путем интернета ОВДЕ.

Акција је данас одржана у Београду, Новом Саду, Краљеву, Крагујевцу, Шапцу и Новом Саду, а биће настављена током августа у целој Србији.

Потписивању петиције на штанду у београдској општини Земун присуствовали су потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић и председник Извршног одбора Народне странке Владимир Добросављевић.

Санда Рашковић Ивић рекла је да Срби неће дозволити да данас буду преварени на Косову као што су преварени 1995. године у Крајини, када се неодговорна власт поиграла судбином српског народа.  

„Напредњачка власт учинила је све да Србија изгуби Косово и Метохију, које је, за разлику од Крајине, државна територија Србије. Трагедија не сме да се понови и неће се поновити“, рекла је Санда Рашковић Ивић.  

Рашковић Ивић је упозорила да напредњачки режим звецка оружјем уз позивање на мир, и додала да се у атмосфери агресије црквеним великодостојницима и опозиционарима цртају мете на челу, уз позив безбедносним службама да се позабави њима, јер су они тобоже некаква агентура.

„Народна странка ће мирним и демократским методама учинити све да спречи предају Косова и убеђена сам да нећемо бити поражени“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Добросављевић jе такође упозорио да би политика напредњачког режима према Косову и Метохији могла да доведе до трагедије какву су Срби доживели у „Олуји“, августа 1995. године, због себичне политике тадашње власти у Београду.

„Актери тадашње политике и њихови наследници су управо исти они који данас тврде да су једини заштитници националних интереса на Косову и Метохији. Као и трагичног лета 1995. године, и данас неодговорна власт тргује виталним националним интересима и поиграва се територијом делом територије Србије и нашег народа који живи на њој“, рекао је Добросављевић.

Добросављевић је истакао да је Народна странка одлучиа да поквари игру актуелног режима и да пред грађане изађе са акцијом "Један потпис мења све" у којој разоткрива коначно исходиште политике Александра Вучића према Косову и Метохији, а то је чланство Приштине у УН.

„Народна странка је уверена да су грађани Србије, без обзира на политичке и идеолошке разлике, свесни одговорности коју као генерација имамо да одбранимо овај део наше територије без којег нема нашег идентитета као заједнице. Велики број потписа грађана је потврда да смо на правом путу“, рекао је Добросављевић.

„Ако би Србија омогућила Приштини столицу у УН, тиме бисмо се трајно одрекли капацитета да чувамо безбедност и интересе наших суграђана на Косову и Метохији, а одрекли бисмо се и приватне и државне имовине вредне десетине милијарди евра и културног и историјског наслеђа“, рекао је Добросављевић.

Добросављевић је истакао да Вучићев режим зарад опстанка на власти форсира решавање питања Косова и Метохије на начин који је директно супротстављен фундаменталним националним интересима.