Народна странка

Димитрије Војнов подржао акцију "Један потпис мења све", потписао против чланства приштине у УН

Димитрије Војнов подржао акцију "Један потпис мења све", потписао против чланства приштине у УН

Акција "Један потпис мења све" настављена је и овог викенда. Свој потпис против чланства Приштине у УН дао је и сценариста Димитрије Војнов.  Акција је одржана у више од 10 градова широм Србије.

Петицију против чланства самопроглашеног Косова у УН можете потписати и путем интернета ОВДЕ.

„Потпис којим поручујемо да се као грађани противимо уласку у УН лажне државе Косово на нашој територији је најмање што можемо да урадимо у покушају да спречимо процес који ће, ако се настави, довести до даље ексалације проблема на Косову и Метохији“, рекао је Војнов у Кнез Михаиловој улици у Београду.

Војнов је истакао да наставак тог процеса не би решио ништа, а учинио би немогућим свако потенцијално одрживо решење и отежао живот Србима на Косову и Метохији и свима у централној Србији, и довео у питање опстанак српских светиња у покрајини.

„Сматрам да би као грађани требало покажемо свој став и да тако упозоримо власт да се са тим стварима не шали“, рекао је Војнов.
Војнов је, поводом најава о „разграничењу“ као могућем решењу косовског проблема, навео да то није добро, јер је јасно да ће се ексалација наставити ако већина Срба на Косову и Метохији и српске светиње не буду у оквиру српске државе.

„Катастрофално је било које решење које ће оставити Србе јужно од Ибра и наше највеће светиње на територији коју контролишу сепаратисти и терористи. Верујем да би до решења требало доћи преговорима, али би наш циљ у преговорима требало да буде много већи. Мислим да се преговори убрзавају не зато што је сада погодан тренутак да затворимо ту ствар, него зато што то захтева Запад“, рекао је Војнов.

Акција се овог викенда одржава и у Крупњу, Новом Саду, Руми, Бачкој Тополи, Краљеву, Нишу, Врању, Крагујевцу, Трстенику, Смедеревској Паланци, Бору.