Народна странка

Омладина Народне странке: Удовичић да поднесе оставку због Универзијаде

Омладина Народне странке: Удовичић да поднесе оставку због Универзијаде

Омладина Народне странке позвала је данас министра омладине и спорта Вању Удовичића да поднесе оставку јер је најодговорнији за то што спортисти из Србије нису учествовали на овогодишњој летњој Универзијади.

„После низа афера у којима се провлачило Удовичићево име и сумњи да је уплетен у коруптивне радње, последњи пропуст, неодлазак наших спортиста на 30. летњу Универзијаду у Напуљу, јасан је показатељ његове неспособности и немарности за обављање ове функције“, наводи се у саопштењу које је потписао председник Омладине Народне странке Иван Гајић.

Председник Омладине Народне странке је додао да је изостанак спортиста из Србије са Универзијаде „још једна мрља на рачун Удовичића која баца љагу на његову сјајну спортску каријеру“, и да би зато сада „било фер да у спортском духу призна пораз, пружи руку и поднесе оставку“.

Гајић је истакао да толика незаинтересованост за учешће Србије на великом међународном такмичењу још више чуди ако се има у виду да је Београд на угледном списку градова који су били домаћини Летње универзијаде, и то не тако давне 2009. године.

„Први пут у историји српског спорта догодило се да немамо представнике на летњој Универзијади и сву одговорност за то сноси Министарство омладине и спорта на челу са Удовичићем“, навео је Гајић.

Паралелно са деградирањем државних универзитета, власт показује да јој није стало ни до универзитетског спорта, додао је Гајић.

„Спортисти Србије на свим нивоима увек су доносили радост нашем народу и били наши најбољи амбасадори, а на Универзијадама су учествовали и под санкцијама деведесетих  година“, истакао је Гајић.