Народна странка

Дијана Вукомановић: Заштитимо жене Србије од функционера - напасника из редова Вучићевог режима

Дијана Вукомановић: Заштитимо жене Србије од функционера - напасника из редова Вучићевог режима

Народна странка позива јавност, новинаре и организације цивилног друштва које се баве људским правима жена да пажљиво прате функционисање институција правосудног система у случају тужбе против председника општине Брус и повереника СНС-а за ту општину Милутина Јеличића, званог Јутка, против кога постоје бројне индиције и докази дискриминаторног односа према женама, које су прерасле у мобинг и сексуално узнемиравање на радном месту.

Међу женама које је Јеличић годинама сексуално узнемиравао је и чланица Народне странке Марија Лукић, храбра жена и мајка двоје деце коју нису уплашили ни отказ у општини, нити уклањање пословног објекта њеног мужа из центра Бруса, а ни Јеличићева упозорења да „може да га тужи за шта год хоће јер иза њега стоји Вучић“.

Све жене које раде у институцијама државне и локалне самоуправе застрашене су примером Јеличићевог бахатог понашања којим показује како владајућа партија - СНС и функционери власти могу некажњено да угрожавају људска и радна права жена. Док СНС организује бројне конференције за новинаре у којима се  декларативно залаже за женска права, прећуткивање скандалозног понашања локалне "напредњачке перјанице" Јеличића, говори супротно - да жене Србије могу да буду изложене на милост и немилост функционера власти.  

Народна странка ће на сваки начин штитити и своје чланице и све жене у Србији од насиља, што смо показали и ангажовањем угледног адвоката Боривоја Боровића, председника Одбора Народне странке за правосуђе, који заступа Марију Лукић у овом случају.

Марија Лукић је показала храброст тако што је поднела тужбу против Јеличића, док је тужени у суд довео раднике државних предузећа да навијају за њега, и то у току радног времена, у складу са маниром Вучићевог режима да мобилише раднике и државне ресурсе у партијске сврхе.

Народна странка захтева хитну оставку Милутина Јеличића са места председника општине Брус, а од суда очекује да ће судити по закону и без притисака напредњачких моћника.

 

Дијана Вукомановић,

народна посланица у Скупштини Србије и председница Форума жена Народне странке