Народна странка

Вукомановић: Непримереним, недостојним и увредљивим амандманима владајућа коалиција блокира рад парламента

Вукомановић: Непримереним, недостојним и увредљивим амандманима владајућа коалиција блокира рад парламента

Посланица Народне странке Дијана Вукомановић на конференцији за новинаре одржаној у Скупштини Србије  оштро је критиковала непримерене амандмане које су посланици Српске напедне странке поднели на Закон о меморијалима - спомен-обележјима палим борцима и жртвама рата.

„Скупштина је у ванредном заседању и уместо да решава и одговара на животна питања грађана овде се јавност, грађани и посланици бомбардују хрпом бесмислених амандмана. Контрадикторности у амандманима које је поднела Српска напредна странка и поједини коалициони партнери директно атакују на здрав разум и логику.“

Вукомановић је нагласила да је подношење оваквих амандмана Српске напредне странке и коалиционих партнера непримерено и недостојно и да се њима вређа успомена на пале борце у свим ослободилачким ратовима.

„Потпредседник скупштине Србије Арсић у свом амандману на Закон о меморијалима, на закон који се бави споменицима палим борцима, тврди да ће тај закон допринети јачању пословне климе у Србији?! Оваквим бесмисленим амандманима не само да се урушава контролна, већ и законодавна улога српског парламента“, упозорава Вукомановић.

Она је закључила и да се режим налази у опасној фази по свој опстанак у којој стварност демантује оно што режим говори - када режим тврди да се Србија јача и развија, а грађани својим очима и животним искуством виде да је стварност сасвим другачија.

На питање новинара како коментарише бриселске преговоре Дијана Вукомановић је оценила да је цео процес потпуно нетранспарентан због недостатка расправе у Парламенту.

„Након јучерашњег тројног састанка,  закључке шта ће нам  поводом решавања питања Космета донети будућност доносимо на основу невербалне експресије на лицима преговорача Тачија, Вучића и Могерини“, рекла је Вукомановић и додала да за Србију тренутно нема актуелнијег питања од Косова али да сада о томе Скупстина не расправља као сто је то био случај приликом парафирања Бриселског споразума, када су посланици разматрали извештај Владе о техничким преговорима са Приштином.

„Ми смо поднели захтев да се у скупштини расправља о преговорима са Приштином. Председник Србије је одабрао да ћути. Бриселски процес који се води на овај начин може да оде у разним смеровима и то је оно што је опасно, "закључила је Вукомановић.