Народна странка

Дијана Вукомановић: Министри морају да воде рачуна о последицама својих изјава

Дијана Вукомановић: Министри морају да воде рачуна о последицама својих изјава

Народна посланица и чланица председништва Народне странке Дијана Вукомановић на јучерашњој седници Скупштине Србије указала је министру Лончару да сензационалистичким оптужбама, без доказа, на рачун људи који који се кроз фондове  баве прикупљањем помоћи за оболеле може да обесхрабри људе који желе да помогну.

„Министар мора добро да промисли када даје изјаве о евентуалној злоупотреби фондова за помоћ оболелима, да ли ће те изјаве обесхрабрити оне људе који су спремни да пошаљу СМС и да за један проценат или довољно и промил повећају шансе за излечење неког детета или било ког оболелог“, рекла је Дијана Вукомановић и указала министру да је потребно да се учини много више како би грађани били информисани о начинима за добијање средства из Буџетског фонда за лечење у иностранству.

Она је, такође  упозорила и да се не сме поновити случај када су министар Ђорђевић и ранији градоначелник, а сада министар финансија Мали, у предизборној кампањи, објавили број за жене жртве насиља који ни данас, десет месеци касније, не функционише.

Посланица Вукомановић се осврнула и на излагање министра Тривана на седници Одбора за заштиту животне средине Скупштине Србије када је он, неопрезном изјавом,  „релативизовао“ границу између Србије и Хрватске и рекао да, за њега лично „није важно да ли ће та граница бити  сто или двеста метара, лево или десно“.

„Министарство спољних послова  је издало упутство по коме Србија инсистира да граница иде средином Дунава како је то и решено законом из 1945. године и молим министре да се то упутство у свим званичним или полузваничним разговорима поштују“, рекла је посланица  Вукомановић.