Народна странка

Дијана Вукомановић позвала жене у бојкот избора

Дијана Вукомановић позвала жене у бојкот избора

Председница Форума жена Народне странке и народна посланица Дијана Вукомановић позвала је данас жене у Србији да буду свесне своје политичке моћи и да кажу „доста је и не“ и одбију да гласају на „недемократским изборима“.

„Позивам жене Србије да се ничега не боје, да проговоре и одлучо кажу ’не’ и прекину зачарани круг моћи власти и политичара у Србији који прећутно дозвољавају експлоатацију жена. Историјско искуство нас учи да ако на недемократским изборима жене дају подршку недемократској власти, онда их после избора чека наставак те екплоатације на радном месту, наставак дискриминације и деградације“, рекла је Дијана Вукомановић новинарима код штанда Народне странке у центру Београда.

Дијана Вукомановић је женама честитала 8. март, Међународни дан жена, али и упитала да ли у Србији постоје разлози да жене славе 8. март и да данас буду радосне.

„Кажу нам да би требало да будемо радосне јер је на изборним листама странака које ће учествовати на изборима око 40 одсто жена. Мислим да и ако би било и 90 одсто жена на листама и да све постану посланице, то женама Србије не би користило баш ништа, ако би оне гласале на звонце“, рекла је Дијана Вукомановић.

Председница Форума жена Народне странке је истакла да су жене данас у многим аспектима и грађани другог реда, јер раде „на црно“, прековремено и за ниске плате, ниже од њихових колега.

„Прошле године убијено је 30 жена у породичном насиљу, а многе преко СМС-а сакупљају новац за лечење своје деце, незадовољне су мајке беба отетих из породилишта“, рекла је Дијана Вукомановић.

„Жене су данас на насловним странама већине медија у Србији само када су обнажене и понижене. То је неприхватљиво стање и мора да се промени“, истакла је Дијана Вукомановић.

Народна посланица Народне странке рекла је жене чине већину становништва у Србији, али су оне тиха већина и да би зато требало да проговоре и искористе сваку прилику да се побуне, управо на начин на који се побунила Марија Лукић из Бруса.

„Њено искуство је показало да жене које се буне против мобинга и злостављања на послу могу да буду велико охрабрење и другим женама“, навела је Дијана Вукомановић.