Народна странка

Икодиновић: Постаћемо Северна Кореја ако сви будемо ћутали

Икодиновић: Постаћемо Северна Кореја ако сви будемо ћутали

Преузето са портала Нова.рс

 

Председник Одбора Народне странке за спорт Данило Икодиновић образложио је у гостовању на телевизији Нова С зашто је ушао у политику.

Икодиновић је говорио о актуелној ситуацији у друштву и спорту.

“Најављен сам као бивши спортиста и политичар, ја бих пре рекао да сам борац за људска права. За мене је ово неодрживо, неиздрживо стање, изашао сам из зоне комфора, просто желим да се чује мој глас мало гласније и јасније. Пискарање на Твитеру је супер, сјајно и лепо, али то види два посто људи. Радићу све што је до мене да изнесем ставове и сада на мало озбиљнији начин. Шта ће бити ако сви ућутимо? Ми ћемо постати Северна Кореја. Имаћемо вођу, сви му се клањамо и ћутимо. Испаде да је 98 посто за вођу, два посто нестане попут Цвијана или разноразних људи. Решио сам да изађем из  зоне ћутње. На Твитеру нешто напишем, просто то није довољно”, рекао је Икодиновић.

Говорио је и о разједињености опозиције.

“Верујем да ћемо схватити да овако више не иде и да се ујединимо, станемо иза једног или два човека, морамо бити активни, појављивати се. Не можемо чекати да дође неки Американац, ЦИА, миа, биа, да смене Вучића. То морамо ми да урадимо. Сулудо је да сваки владар… Милошевић је био 12 година, досовци 12 година… Овај је скоро девет. Нама стално треба неки владар, Италија је променила 59 влада од Другог светског рата. Не ваља, не иде, склоните се”, рекао је Икодиновић.