Народна странка

Народна странка Крагујевац: Све више људи штрајкује глађу јер је власт уништила институције

Народна странка Крагујевац: Све више људи штрајкује глађу јер је власт уништила институције

Народна странка Крагујевац упозорава да је све више људи у Србији остваривање својих права тражи штрајком глађу јер је напредњачки режим уништио институције, које служе искључиво интересима интересној групи на власти, уместо да користе грађанима, који их за то и плаћају, изјавио је данас члан Народне странке Бранислав Милетић.

„Пре неколико дана у штрајк глађу су ступили радници Јавног комуналног предузећа ’Водовод и канализација’ у Крагујевцу, а власница новосадске телевизије ’Канал 9’ Маја Павловић најавила је да ће поново штрајковати глађу“, рекао је Милетић на конференцији за новинаре Народне странке у Крагујевцу.

Милетић је истакао да ће Народна странка и Савез за Србију, пошто добију поверење од грађана да преузму одговорност за управљање државом, успоставити владавину права, оснажити независне институције државе и омогућити неометани социјални дијалог на свим нивоима.

„Грађани су у великој мери изгубили поверење у институције, које је им власт отела. У таквој ситуацији, они који се боре за сопствену егзистенцију, уместо да се обрате институцијама, одлучују се на штрајк глађу јер су свесни да једино тако могу привући пажњу надлежних“, навео је Милетић.

Надлежни им понекад указују „милост“ тиме што њихове проблеме решавају ванинституциналним путем, а некад их бахато критикују у телевизијском преносу, рекао је Милетић, и истакао да је такав однос власти према грађанима најбоље показује однос режима, како према институцијама, тако и према грађанима.

Милетић је истакао да је владајућа већина обесмислила Скупштину Србије усвајањем великог броја закона по хитном поступку и онемогућавањем правог дијалога у парламенту подношењем великог броја бесмислених амандмана.

„Председник Србије Александар Вучић у телевизијским емисијама скида ознаке тајности са докумената, министри имају лажне или, у најбољем случају, врло дискутабилне дипломе, млади и стручни одлазе из Србије, бесправно саграђени објекти се не руше али се усред ноћи у Београду руши у Савамали“, рекао је Милетић.