Народна странка

Шиндић: Шарчевић хитно да реши проблем плата запослених у Угоститељској школи

Шиндић: Шарчевић хитно да реши проблем плата запослених у Угоститељској школи

Народна странка најоштрије осуђује понашање одлазећег министра просвете Младена Шарчевића који је дозволио да запослени у познатој београдској Угоститељско-туристичкој школи не примају своје поштено зарађене плате,

У оквиру ове школе послује школска радионица хотела Палас, једног од најстаријих хотела у Београду који има традицију образовања младих угоститеља. Запослени у хотелу су због пандемије вируса корона погођени отказивањем резервација.

У хотелу Палас су, међутим, током ванредног стања били смештени лекари који су радили у ковид болницама и запослени у хотелу су зарадили своје плате ризикујући своје здравље. Због тога што нема средстава за плате дела запослених који се финансирају од прихода хотела, а хотел послује у оквиру школе, нико од запослених у школи није примио плату.

У оваквој ситуацији министар запосленима срамно поручује "да се снађу" и да "не буду безобразни". Не сумњамо да министру није проблем да се "снађе" и да он не живи од плате. На пример, на  неки "сналажљив" начин фирма коју је основала његова ћерка Гога Шарчевић добила је милионске послове превоза ученика.

Министре, покушајте да бар на крају свог мандата урадите праву ствар. Решите проблем. Немојте да понижавате запослене у овој школи и обезбедите да приме поштено зарађене плате. То је ваш посао, а уличне манире понесите са собом кад за који дан будете напуштали државну службу.

Бошко Шиндић,
члан Градског одбора Народне странке Београд