Народна странка

Боровић: Народ више не може да издржи оволики криминал и корупцију

Боровић: Народ више не може да издржи оволики криминал и корупцију

Председник Одбора Народне странке за правосуђе, адвокат Боривоје Боровић, изјавио је данас да ће грађани схватити да се држава бори против корупције и криминала „тек када буду видели аутобусе пуне криминалаца и корумпираних тужилаца, судија и полицајаца“ који их све заједно одвозе у Окружни затвор у Бачванској улици у Београду.

„Народ више не може да издржи оволики степен корупције и криминала, неопходна је темељна лустрација. Власт се у рату банди ставља на страну једног или другог клана, а људи из извршне власти су умешани у производњу марихуане на ’Јовањици’. То су озбиљне криминалне активности које могу скупо да коштају читаву државу, а не само извршну власт“, рекао је Боровић у програму „Отворено“.

Боровић је истакао да свака власт која контактира са криминалним структурама то на крају скупо плати, јер криминалци прво дају поклоне, а онда испостављају велике захтеве.

„Бојим се да се то и сада може догодити. Зато морамо да охрабримо тужилаштво да ради свој посао. Сведоци смо да држава не функционише, републички тужилац је марионета власти“, рекао је Боровић.

Боровић је истакао да се Народна странка залаже за именовање специјалног тужиоца за високу корупцију и за корениту лустрацију, као и за укидање тужилачке истраге.

Боровић је, поводом тужбе брата председника Србије Андреја Вучића против потпредседника Народне странке Мирослава Алексића због навода о случају „Јовањица“, рекао да је „власт покушала да тужбама ућутка Алексића, који је очигледно дирнуо у осињак у којем су људи из врха власти, као и из полиције и БИА“.

„Све је очигледно. Мора се открити по ком основу су припадници тајних служби чували ’Јовањицу’, где се одвијала највећа производња марихуане у Европи, и обезбеђивали транспорт дроге. Морамо и да чујемо шефове тајних служби како је могуће да они то нису приметили“, рекао је Боровић, који заступа Алексића на суђењу по тужби Андреја Вучића.

Алексић је рекао да очекује да ће се „у даљем разоткривању случаја ’Јовањица’ доћи и до телефонског позива власника тог имања Предрага Колувије“ у ноћи хапшења.

Алексић је раније изјавио да је Колувија после хапшења звао Андреја Вучића.

„Режим чини све да заштити Андреја Вучића и у том настојању не бира средства. Ово више није случај којим се баве само домаће институције, него је привукао и пажњу међународних фактора“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да се имена правих организатора највеће производње марихуане у Европи налазе у Колувијиним телефонима.

„У наредном периоду мораће да вештаче те телефоне, па и онај који је Колувија намерно блокирао када је ухапшен“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да очекује и да ће у наставку поступка „проговорити и Колувија“, који је сада означен као организатор криминалне групе.

„Колувија зна са ким се договарао и ко му је пружао подршку, као и ко га је усмеравао и зашто је на његовом столу било решење да је сарадник војне обавештајне службе“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да Србијом данас управља „криминални клан који је преузео државу“.

„За њих нема казне, а грађани једва састављају крај с крајем и напуштају Србију. Све пуца по шавовима док се та криминална банда на власти богати“, рекао је Алексић.