Народна странка

Боровић: Јутка осуђен, пао је први политички моћник у Србији

Боровић: Јутка осуђен, пао је први политички моћник у Србији

Бивши председник Општине Брус из редова СНС-а Милутин Јеличић Јутка осуђен је на три месеца затвора због недозвољених полних радњи над Маријом Лукић, коју је на суђењу заступао адвокат Боривоје Боровић, члан Председништва Народне странке.

„Пао је први политички моћник у Србији. Као и у овом случају, бранићемо народ од режима“, рекао је Боровић после изрицања првостепене пресуде пред Основним судом у Крушевцу.

"Јеличић је добио безусловну казну затвора од три месеца за недозвољене полне радње. Задовољни смо пресудом и ово је добар помак за правосуђе. 'Правда за Марију' је веома важна за Србију и она је прва жена која је успела да пошаље у затвор једног моћника који се позивао на највише државне органе мислећи да ће га заштити на суду", истакао је Боровић.

Боровић је додао да је неспорно доказано да је Јеличић вршио притисак на полицију и суд и  да је слао батинише на Марију Лукић.

„Он је и на завршној речи показао бахатост и није показао никакво кајање", навео је  Боровић.

Марија Лукић је рекла да је задовољна пресудом, и поред тога што је Јеличић ослобођен за кривично дело полно узнемиравање, и додала да је после две године коначно стављена тачка на тај случај.

Суд није нашао олакшавајуће околности пошто је Јеличић раније три пута кривично осуђиван на условне казне.