Народна странка

Новаковић за „Време“: Андреј Вучић је стварни градоначелник Новог Сада

Новаковић за „Време“: Андреј Вучић је стварни градоначелник Новог Сада

Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић рекао је да је Милош Вучевић само формални градоначелник Новог Сада, а да је "стварни градоначелник" – брат председника Србије Андреј Вучић.

У интервјуу за недељник „Време“ Новаковић тврди да је Андреј Вучић, "пошто се посвађао око поделе колача у Београду", као "утешну коруптивну награду добио целу Војводину".

Новаковић је навео да, заједно са Андрејом Вучићем, свим кључним новчаним токовима у Новом Саду и целој Војводини, управља и контроверзни косовски бизнисмен Звонко Веселиновић.

Поред овог коруптивног дела, улога Звонка Веселиновића је и да дисциплинује новосадску криминалну сцену и да ту исту криминални сцену функционализује и упрегне у прикупљање и обезбеђивање капиларних гласова", навео је Новаковић.

Он је додао да је оваква улога Андреја Вучића и Звонка Веселиновића "учинила да Нови Сад више не личи на себе".

Новаковић је у интервјуу за "Време" изнео низ тврдњи о наводним коруптивним радњама у Новом Саду, наводећи да до информација долази преко "узбуњивача из Градске куће".

Он је навео да фирму "Галенс", која изводи бројне градитељске радове у Новом Саду, "подржава лично Александар Вучић".

"Оперативно са том фирмом сарађују и намештају послове Андреј Вучић и Милош Вучевић, чинећи кривично дело трговина утицајем. Не постоји дословно ниједна једина локација коју је купила компанија 'Галенс', а да после тога накнадно није мењан регулациони план и пројекти у погледу степена изграђености и спратности", рекао је Новаковић.

Новаковић је у интервјуу оштро критиковао и Лигу социјадемократа Војводине због коалиције са Српском напредном странком на градском нивоу у Новом Саду, тврдећи да је ЛСВ "своју тридесетогодишњу историју и све за шта се борио – бацио под ноге".

Он је утврдио да је Вучић "купио све оне које је у опозицији могао да купи".

"Савез ЛСВ-СНС није комунална коалиција, како они тврде, него комунално проституисање", рекао је Новаковић.

 

Фото: "Време"