Народна странка

Новаковић: Нема слободних избора без најмање девет месеци слободе медија

Новаковић: Нема слободних избора без најмање девет месеци слободе медија

Повереник Народне странке за Војводину Борислав Новаковић изјавио је данас да је један од најважнијих услова за фер и демократске изборе да медији буду слободни најмање девет месеци пре него што грађани изађу на биралишта.

„Питање слободе медија није питање изборног дана, него је питање сваког дана. Слободни медији значе да успоставимо политичку културу која подразумева да опозиционо и свако алтернативно мишљење може да се искаже сваког дана и у свим медијима“, рекао је Новаковић у Врбасу, где је разговарао са грађанима.

Новаковић је истакао да нигде као у Војводини није примењена тако обухватна и интензивна куповина гласова коју за рачун СНС-а спроводе криминалне и мафијашке структуре, и додао да „на челу тог криминалног система стоје Андреј Вучић и Звонко Веселиновић“.

„Ако ми у кампању идемо са летком у руци, а они са парама, ако ми у кампањи придобијамо присталице снагом својих аргумената, а они присилом и наметањем ставова, ако у нашој кампањи учествују активисти, а у њиховој кампањи криминалци који купују гласове за СНС, онда нема слободних избора“, истакао је Новаковић.

Новаковић је рекао да му је драго што је Народна странка у кампању бојкота у том делу Војводине почела из Врбаса и то баш из „Центар кафеа“, које се претворило у симбол отпора и место на којем је рођен дух непристајања, и подсетио да је пре годину дана у том кафеу срушена башта само зато што је њиме управља председник Општинског одбора Народне странке Врбас Огњен Вујичић.