Народна странка

Новаковић: Бојкот система, јер држава бојкотује право на фер изборе

Новаковић: Бојкот система, јер држава бојкотује право на фер изборе

Повереник Народне странке за Војводину Борислав Новаковић изјавио је данас да бојкот система није позив на пасивност, него на солидарност док држава брутално затире и бојкотује право на политичко организовање, фер изборе и достојанствен живот без страха.

Новаковић је у Таванкуту код Суботице посетио домаћинство Тамаре Хегер, самохране мајке која као подстанарка подиже троје деце, од којих је једно тежак срчани болесник и о којем мора да води непрекидно рачуна и зато нема стално запослење, него обавља тек повремене сезонске послове.

„Сматрамо да је солидарност кључ успеха српског друштва. Скромна породица Тамаре Хегер је најбољи пример бојкота који државне установе и институције спроводе према сопственим грађанима. Позивамо државне органе да помогну госпођи Хегер у њеној борби да својој породици обезбеди кров над главом и основне услове за нормалан живот“, рекао је Новаковић.

Новаковић је навео да је власница куће у којој Тамара Хегер живи са децом понудила да јој прода кућу за 3.000 евра.
„Упркос немаштини, госпођа Хегер је прикупила неколико стотина евра, али јој већи део недостаје већи део новца. Тамари Хегер је потребна подршка и јер отац њене деце, ратни ветеран, због личних проблема не живи са њима“, истакао је Новаковић.