Народна странка

Новаковић: Вучић ће морати да попушта

Новаковић: Вучић ће морати да попушта

Председник Градског одбора Народне странке Нови Сад Борислав Новаковић изјавио је да је улазак демонстраната у просторије РТС-а био је вододелница и протести ће се убудуће хронолошки и политички делити на оне „до РТС-а и после РТС-а“, јер су тада протести динамизовани и драматизовани и више не могу бити млаки, меки и „шеталачки“.

„Јавни сервис не може више да ниподаштава, потцењује и прећуткује све који мисле различито од Александра Вучића. То је телевизија свих грађана. Срамотно је да се после 30 година вишестраначја у Србији и даље говори о да ли РТС мора да буде објективан, професионалан и непристрасан и да се морају чути и представници опозиције , рекао је Новаковић у емисији „Разоткривање“ телевизије Наша.

Новаковић је истакао да председник Народне странке Вук Јеремић није добио „нити један секунд“ као гост на РТС-у од завршетка кампање за председничке изборе 2017. године.  

Новаковић је навео да опозиционо расположени људи желе акцију и оценио да следи много динамичнији период.

Председник новосадског одбора Народне странке је навео да је „диктатору оџвонило и да је питање тренутка“ када ће Вучић отићи са власти, што је јасно и многима у полицији.

„У полицији која се бави јавном безбедношћу апсолутно не постоји жеља да прихвате бруталан или конфликтан начин обрачуна са опозицијом. Нема жеље за грубим поступањем према демонстрантима“, рекао је Новаковић, и додао да је, међутим, део Жандармерије, а највише оних у руководећем кадру, и даље лојалан Вучићу.

Новаковић је истакао да је „Вучић кукавица“ и да нема потребе да га се било ко плаши.

„Вучић је поводом последњих догађаја показао само панику и страх. Неко са стабилном структуром личности никада не говори повишеним тоном, не вређа и не ниподаштава, не говори за своје опоненте да су олош, багра и битанге. То је речник хулигана, а не председника државе. Он је покушао да релативизује целу ситуацију, али је то урадио на карикатуралан и видљиво провидан начин“, навео је Новаковић.

Новаковић је додао да ће Вучић у будућности морати да попушта.

Председник новосадског одбора Народне странке је рекао се градоначелник Новог Сада Милош Вучевић понаша искључиво као партијски функционер СНС-а.

„Вучевић, уместо да смирује страсти, додатно ’распаљује ситуацију’ и позива Новосађане да бране државу тако што ће се на улицама обрачунати са онима који не мисле као они. То је катастрофа и увод у грађански рат и то је управо оно што бисмо морали да избегнемо“, рекао је Новаковић.