Народна странка

Новаковић: Милош Вучевић заташкава скандал око Променаде

Новаковић: Милош Вучевић заташкава скандал око Променаде


Вандредни инспекцијски надзор који је најавио градоначелник Новог Сада Милош Вучевић поводом очитих пропуста приликом изградње тржног центра Променада, још увек није урађен. С обзиром да се датум отварања овог објекта приближава, очито је реч о заташкавању и прикривању неправилности инвеститора у изградњи објекта.


У име јавности Новог Сада, која има права да буде информисана, тим поводом постављамо питања Милошу Вучевићу и саветујемо да што пре одговори, јер ће, у супротном на иста питања ускоро одговарати надлежном тужилаштву и полицији.


Зашто приликом извођења радова није поштован пројекат и уградња пројектом предвиђених материјала? Конкретно, то се односи на  сутерен у ком је била предвиђена хидроизолација која није урађена, док је за термо изолацију коришћен стиропор уместо камене вуне која је за такве објекте јасно прописана законом.


Зашто приликом уградње термоизолационих материјала није вођено рачуна о степену противпожарности? Тачније, да ли су уграђени панели који немају одговарајуци степен противпожарности?


Да ли је преко површина кровова уграђивана пвц мембрана Сика План 9.6, која није предвиђена за уградњу на наведеним површинама и чија је права намена предвиђена за подземне конструкције?


Зашто хидроизолација темељне плоче није рађена, већ ту функцију обављају 12 пумпи које испумпавају и снижавају ниво подземних вода са површине од 30. 000м2 чиме директно стварају услове за појаву клизишта, преоптерећују систем канализационих одвода, утичу на слегање и пуцање овог али и суседних објеката, инфраструктуре, улица и булевара?


Да ли је урушавање покретних степеница, које може да се деси поново, било директна последица горе наведених неправилности? 
На крају упозоравамо и питамо - да ли је потребно да неко страда како би инспекција почела да ради свој посао или је у питању протекција страног инвеститора?


Председник ГО Народне странке Нови Сад
Борислав Новаковић