Народна странка

Народна странка прикупља потписе за фер изборе - да се 1. март не претвори у 1. април

Народна странка прикупља потписе за фер изборе - да се 1. март не претвори у 1. април

Народна странка покренула је данас у градовима широм Србије акцију прикупљања потписа за слободне и поштене изборе.

Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић рекао је листу „Данас“ да је то први корак и акција у стварању притиска на власт да прихвати услове опозиције и избор учини слободним.

„Дијалог о изборним условима уз посредовање европских парламентараца почиње 1. марта, али да се 1. март не би претворио у 1. април, морамо у јавности створити атмосферу која те преговоре може учинити успешним“, рекао је Новаковић.

Новаковић је оценио да ће председник Србије Александар Вучић учинити све да не да ниједан уступак опозицији.

„Ако га европски посредници евентуално принуде на неке уступке, биће то уступци који неће битно мењати ствари. Искуство са Вучићем је показало да он не реагује на аргументе него на притисак и политичку снагу противника“, рекао је Новаковић.

Новаковић је додао да су „Вучић и његове присталице мањина у Србији“, али организована, дисциплинована и агресивна мањина.

„Наспрам њега стоји већина опозиционих грађана, који су за промену, а чије незадовољство није довољно артикулисано. Ми желимо да кроз разне активности покренемо политичку енергију, а незадовољство, које тиња у људима, претворимо у јавни протест“, рекао је Новаковић.

Потписи су скупљани у Новом Саду, Врњачкој Бањи, Београду, Бору, Новом Бечеју, Тителу, Сремској Митровици…

Новаковић је најавио да ће сутра бити прикупљани потписи у Сомбору, Суботици и Сенти, као и у свим градовима и општинама у Војводини.