Народна странка

Новаковић: Променада гори - Вучевић се чешља

Новаковић: Променада гори - Вучевић се чешља

Због неодговорног понашања градских власти и инвеститора - компаније Непи, тржни центар Променада не ради, а 160 закупаца и 1.500 радника остало је без могућности да привређује.

Формални разлог блокаде рада је неиспуњавање грађевинско-технички  стандарда, на основу којих инвеститор добио употребну дозволу.

Компанија Непи, као инвеститор,  за кашњење и блокаду рада Променаде оптужује закупце "услед немогућности да правовремено" прикупе документацију!?

Поводом ове, сада већ комичне ситуације градске власти на челу са градоначелником Милошем Вучевићем треба да одговоре на два питања.

Прво, градске власти морају јасно и недвосмислено да саопште грађанима Новог Сада зашто до данашњег дана тржни центар Променада није добио употребну дозволу.

Друго, у уређеним друштвима,  држава се поставља као корективни фактор између страних инвеститора и домаћих фирми. Током трајања епидемије и ванредног стања, свугде у свету, закуп пословног простора је драстично умањен или није уопште наплаћиван због немогућности пословања.

У Новом Саду се догађа управо супротно. Закупци пословног простора у шопинг центру Променада, улазе у други месец без могућности да раде, али са обавезом да закуп плате у пуном износу!?

Овде није реч о 1.500 плата него 1.500 породица и судбина запослених, који већ сутра могу остати без радног места. Зато нису криви они него држава, која страним инвеститорима даје све, а наше раднике и домаће фирме третира као јефтину радну снагу.

Позивам градске власти да раде свој посао и да се активно укључе у решавање овог проблема, тако што ће подржати права закупаца и радника.

 
Борислав Новаковић,
потпредседник Народне странке и председник Градског одбора Нови Сад