Народна странка

Новаковић: Да ли је Нови Сад „безбедан град“ или сигурна кућа за криминалце Андреја Вучића?

Новаковић: Да ли је Нови Сад „безбедан град“ или сигурна кућа за криминалце Андреја Вучића?

Поштовани министре Стефановићу,

Поводом јучерашњег пребијања полицајца од стране криминалца у Новом Саду, као грађанин и покрајински посланик, желим да изразим протест и огорчење.

У уређеним друштвима важи правило да полиција процесуира криминалце. Вашим доласком на чело МУП-а , безбедносна култура је "реформисана" и сада криминалци некажњено туку полицајце!

Чињеница је да током јучерашњег дана полицајац претучен од стране криминалца, није никакав инцидент него логична последица околности да је Нови Сад постао сигурна кућа за криминалце!

Никада се у новијој историји Новог Сада није осећала толика несигурност и страх за личну безбедност. Број нерешених убистава сврстава Нови Сад на мапу најугроженијих градова у Србији. Малолетничка делинквенција цвета. Дрога је најприступачнија и најјефтинија у целој држави. Падају само они дилери који су жртвовани ради симулације законитости. Привредног криминала из разумљивих разлога нема, јер би полиција морала да хапси истакнуте чланове или спонзоре СНС-а!

Последњи тренутак да се нешто учини остао је иза нас. Нови Сад је упловио у безбедносни хаос.

Најава да би Унутрашња контрола МУП-а требало да утврди чињенице поводом пребијања новосадског полицајца је бирократска процедура, која не решава проблем. Унутрашња контрола не служи да се нешто открије него да се заташка!

Новосадска полиција је професионална и зна свој посао, али обрачун са незаконитостима води према Андреју Вучићу као вођи организованог криминала у Новом Саду.

Ово је тренутак, министре, када одлучујете да ли вам надимак пристаје или не!

 

Борислав Новаковић, потпредседник Народне странке