Народна странка

Новаковић: Галенсу стотине милиона евра, а Новосађанима вишеструка штета

Новаковић: Галенсу стотине милиона евра, а Новосађанима вишеструка штета

Народна странка покренула је данас акцију прикупљања потписа грађана против грађевинског пројекта који се колоквијално назива "Нови Сад на води".

Реч је о пројекту који подразумева изградњу великог стамбено-пословног комплекса на обали Дунава, на потезу Шодрош-Бродоградилиште-Рибарско острво-Каменичка ада.

Акција у којој су, поред Народне странке, учествовале и друге опозиционе странке и неколико невладиних организација, названа је "Нови Сад на води? Види, Гари, не може!"

Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић рекао је да ће градска власт и фирма ’Галенс’ приходовати стотине милиона евра, док ће Нови Сад и његови становници бити вишеструко оштећени.

„Новосадска власт, зарад прихода, од којих ће један део засигурно завршити у приватним џеповима представника власти, неће презати ни од тога да поплавама угрози Нови Сад и околину, да уништи природу, ‘зелену оазу’ нашег града и уради до сада на овим просторима невиђен екоцид", навео је Новаковић.

Новаковић је позвао грађане да се придруже кампањи "организованог отпора" и најавио да ће петицију са потписима грађана предати Скупштини града Новог Сада.