Народна странка

Новаковић у писму Ребићу: Галенс добио свог личног начелника полиције у Новом Саду

Новаковић у писму Ребићу: Галенс добио свог личног начелника полиције у Новом Саду

Поштовани господине Ребићу,

Ваша одлука да за вршиоца дужности првог човека новосадске полиције именујете вашег досадашњег помоћника Слободана Малешића, најблаже речено, изненадила је новосадску јавност.

У својој професионалној каријери имао сам част да сарађујем са Маринком Кресојом, Николом Бркићем, Ђорђем Остојићем, Миладином Кострешевићем и Стеваном Крстићем. Одреда, сва петорица као начелници показали су изузетне личне и професионалне квалитете. Својим образовањем и професионалним напредовањем били су искључиво везани за Нови Сад.
    
Доласком СНС-а на власт прво је у Нови Сад са Врачара на предлог Дијане Хркаловић дошао Синиша Радаковић, потом је из Суботице враћен Милорад Шушњић, а сада из управе полиције долази Слободан Малешић!

Оваквим понашањем и  "решењима" отварају се два врло деликатна питања:

Прво, да ли је могуће да у Новом Саду не постоји нико ко би могао бити начелник ПУ Нови Сад?! Да ли је могуће да из професионалног састава новосадске полиције не постоји достојно и квалитетно решење, него стално добијамо кадрове са стране?! Како вас није срамота да тако омаловажавате, потцењујете и вређате професионалце запослене у ПУ Нови Сад?!

Друго, највећи проблем криминала у Новом Саду је спрега Андреја Вучића и Милоша Вучевића са компанијом Галенс. Један од власника компаније Галенс Небојша Петрић и нови начелник ПУ Нови Сад Слободан Малешић се познају још из родног Пријепоља и у лично су добрим односима. Дакле, Небојша Петрић и компанија Галенс су добили свог личног начелника полиције. Овим је створена полицијска заштита за реализацију пројекта "Нови Сад на води" у ком доминантну коруптивну улогу има управо Галенс!

Наравно, желим да отклоним разлог за злонамерне коментаре. Многи моји познаници, пријатељи и родбина су Пријепољци. Проблем није што су Петрић и Малешић из истог места, него чињеница да се дуго и добро познају и да тај однос не може имати ону врсту професионалне дистанце коју посао начелника полиције подразумева.

Предлажем да се ова одлука преиспита и да се у што краћем року предложи професионално и одрживо решење.

Потпредседник Народне странке
Борислав Новаковић