Народна странка

Новаковић позвао грађане да се побуне против изградње Новог Сада на води

Новаковић позвао грађане да се побуне против изградње Новог Сада на води

Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић позвао је данас грађане Новог Сада да устану против најављеног пројекта „Нови Сад на води“, јер је реч о "незапамћеној афери" која ће као резултат имати енормни профит.

Новаковић је новинарима рекао да је од "узбуњивача из Градске куће" добио неколико докумената из којих се јасно виде обриси и контуре плана пројекта „Нови Сад на води“, што ће компанији „Галенс“ обезбедити "најбољи посао у Србији", за шта је оптужио градоначелника Милоша Вучевића из Српске напредне странке.

"Планови генералне регулације Бродоградилишта, Шодроша и Морнарице јасно показују да градоначелник Новог Сада Милош Вучевић у бесцење упропаштава најлепши део града. Ни у најгорим предвиђањима нисмо могли да претпоставимо да ће Милош Вучевић дозволити својом партнеру, компанији ’Галенс’, да на просторима Бродоградилишта гради 20 спратова. Шта то значи? То значи да ће на ових шест хектара око 600.000 квадрата бити на продају, што ће и по минималној цени од 2,5 до три хиљаде евра по квадратном метру инвеститору омогућити зараду од 1,5 милијарди евра", навео је Новаковић.

Према његовим речима, ако се томе додају Каменичка ада и Шодрош, долази се до рачунице да ће пројекат "Нови Сад на води" вредети три милијарде евра, што је до сада "убедљиво најисплативији посао у Србији".

"Зато су се унервозили и зато су ангажовали целу машинерију ботова да би створили слику о томе да Новосађани желе ’Нови Сад на води’. То је потпуно нетачно и овај пројекат нема подршку грађана. Позивам Новосађане на побуну, да не дозволе Вучевићу и ’Галенсу’ да остваре овај план", казао је Новаковић.

Додао је да следеће што очекује јесте доношење лекс специјалиса, јер другачије тај план неће имати подршку јавности.

"Он само може имати подршку Андреја Вучића, Милоша Вучевића и компаније ’Галенс’. Прописи су јасни – не може се градити у кориту реке, не може се померати насип и угрожавати безбедност грађана због једне интересне групе. Тачка", поручио је Новаковић.