Народна странка

Новаковић: Бес Новосађана натерао власт да делимично одустане од „Новог Сада на води“

Новаковић: Бес Новосађана натерао власт да делимично одустане од „Новог Сада на води“

Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић изјавио је данас да су „бес и огорчење Новосађана“ натерали власт да делимично одустане од пројекта „Нови Сад на води“ и градње на Шодрошу и Каменичкој Ади, али да и даље постоји намера да се тај „коруптивни посао“ обави на локацији Бродоградилишта, које је купила фирма „Галенс“, „блиска режиму“.  

„Бродоградилиште им је најважније, јер су ту планирали да на осам хектара изграде стамбено-пословни комплекс који ће чинити зграде висине и до 20 спратова. Власт ’Галенсу’ Небојше Петрића стално погодује доношењем нових регулационих планова који подижу ниво спратности, изграђеност и кубатуру објеката, али тек пошто ’Галенс’ купи неку локацију“, рекао је Новаковић телевизији Н1.

Новаковић је навео да је акција „Види, Гари, не може“ покренута против „Новог Сада на води“ јер су у јавности доспеле информације о намери да инвеститори уз одобрење власти помере насип на Дунаву 500 метара у корито реке и тако добију 165 хектара грађевинског земљишта, а да све то буде опасано новим насипом дужине 4,5 километара.

Поводом најаве пројекта градње новог моста преко Дунава, који је додељен кинеској компанији ЦРБЦ, Новаковић је рекао да је такође реч о „коруптивном пројекту“ и да су кинески инвеститори добили још један уносан посао.

„Није било међународних конкурса за архитектонско решење и извођаче радова, све је договорено у четири ока између градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића и кинеске компаније, и то је иста компанија која гради и Фрушкогорски коридор“, навео је Новаковић.

„Уместо да имамо јавност када је реч о пројектовању и изгледу моста и да имамо међународни тендер у којем ће све светске компаније имати могућност да граде мост, они су проглашавањем моста за пројекат од националног интереса избегли да се цела ствар изведе јавно и омогућили непосредну погодбу без конкурса“, објаснио је Новаковић.