Народна странка

Новаковић тужилаштву предао доказе против Вучевића и Боцаре: Сумњам да новац из буџета завршава на Бахамима

Новаковић тужилаштву предао доказе против Вучевића и Боцаре: Сумњам да новац из буџета завршава на Бахамима

Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић предао је данас Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду нове доказе који градоначелника тог града Милоша Вучевића и његовог саветника Слободана Милића Боцару повезују са кривичним делом трговина утицајем.

Новаковић је тужилаштву предао бонитетни извештај компаније "ЕС-Цапитал 2013 ДОО", која гради насеље Телепска долина, а чија је власница и директорка Милићева супруга.

Други документ који је предао је пословни профил Синише Мићевића, власника фирме "Цапител лигхт теам ДОО Ветерник", блиског сарадника Вучевића и Милића.

Новаковић је новинарима рекао да је Милић 2013. године тој фирми преписао земљиште на Зрењанинској петљи, које је касније откупио Град Нови Сад у поступку експропријације.

Потпредседник Народне странке је документе које је добио од узбуњивача из градске управе раније објављивао на друштвеним мрежама, а данас је неке од њих предао тужилаштву.

"Слободан Милић Боцара је главни човек фирме ’Bio electro team’. Та фирма преноси непокретности у висини од 95 милиона динара на ’Capitel light team’ на пределу Зрењанинске петље. Све локације које је ’Bio electro team’ и непокретности које је пренео на ’Capitel light team’, касније бивају предмет експропријације и Град их откупљује. ’Цапител лигхт теам’ води Синиша Мићевић. Поред ’Capitel light team’, он је регистровао и ИЛФ на Бахамима. Из овог документа се јасно види да је нето добитак те фирме 2,6 милиона евра. На мени је само да изразим основану сумњу да новац из новосадског буџета завршава на Бахамима", рекао је Новаковић.