Народна странка

Новаковић: Александар Вучић тера инвеститоре из Новог Сада

Новаковић: Александар Вучић тера инвеститоре из Новог Сада

Још једна потенцијална инвестиција,овог пута, америчких ИТ компанија "Епик гејмс" (Epic Games) и "Трилатерал" (3Lateral) одлази у неповрат због непрофесионалног и аматерског  понашања председника Србије Александра Вучића и градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића.

Много је професионалних разлога због којих ниједан озбиљан инвеститор не жели громогласно да најављује своје инвестиције. Поготово не жели да буде предмет јефтине политичке пропаганде пре него што донесе коначну одлуку да инвестира, а управо се то догодило са новосадским "инвестицијама".

Прво је Милош Вучевић месецима најављивао долазак ових ИТ компанија и њихову заинтересованост управо за парцелу у Радничкој 32. Потом је Александар Вучић, пре пет дана, обилазећи радове код Чортановаца, изјавио да ускоро следи "једна од највећих, а можда и најбољих инвестиција које смо имали у Србији, а биће вероватно везана за Нови Сад". Да би нас, пре два дана, у финишу ове комедије, градоначелник Новог Сада обавестио да је лицитација "одложена за месец дана по молби инвеститора". Да цинизам буде већи, овакав развој догађаја, по градоначелнику говори "да 'Епик гејмс' и 'Трилатерал' нису одустали од куповине ове парцеле"?!

Мало је рећи да је ово бесрамно и неодговорно понашање Александра Вучића и Милоша Вучевића. Сваку начелну заинтересованост инвеститора они приказују као коначну одлуку. То није начин да се инвестиције привуку, него је начин да се оне отерају.

На све то, понашање Вучића и Вучевића у време једне од највећих пандемија које су задесиле човечанство крајње је неодговорно према грађанима, али и инвеститорима.

Чињеница да се челни људи СНС-а налазе у перманентној функционерској кампањи у време када се у целом свету не постоји та врста политичких скупова недвосмислено нарушава углед наше државе.

Као бивши градоначелник Новог Сада волео бих да амерички инвеститори не одустану од ове инвестиције. У времену које долази борба за свако радно место биће мера одговорности и успешности сваке власти, али начин на који поступа актуелна власт удаљава нас од тог циља.

 

Борислав Новаковић
потпредседник Народне странке и бивши градоначелник Новог Сада