Народна странка

Новаковић за "Време": Новим Садом управљају Андреј Вучић и Звонко Веселиновић

Новаковић за "Време": Новим Садом управљају Андреј Вучић и Звонко Веселиновић

Председник Градског одбора Народне странке Нови Сад Борислав Новаковић изјавио је да тим градом управљају брат председника Србије Андреј Вучић и бизнисмен са севера Косова Звонко Веселиновић, као и да се Нови Сад претворио у "Елдорадо за криминалце".

Новаковић је за недељник "Време" рекао да је "безбедносна ситуација у Новом Саду катастрофална" и да је тај град "репрезентативни пример за прање новца кроз грађевинске подухвате".

Коментаришући најаву председника Србије Александра Вучића да ће се држава обрачунати са криминалом у Новом Саду, Новаковић је рекао да је у питању "умирујућа порука" за Новосађане који су огорчени због раста криминала.

"Вучић покушава да упути умирујућу поруку. Не верујем у његову искреност, јер он не реагује на муку грађана него на истраживање јавног мњења", рекао је Новаковић.

Он је додао да се Вучић никада не бори против криминала него "против оних делова криминалних структура које није ставио под своју контролу" и да "тако чисти простор за криминалне групе које су му лојалне".

"Војводином се управља преко координатора који су, по правилу, чланови Извршног одбора Српске напредне странке (СНС) и који, војнички речено, дуже одређени број општина. Они су хијерархијски надређени председницима општина и градоначелницима, а њихов шеф је Андреј Вучић", рекао је Новаковић.

Он је додао да су све јавне набавке намештене и да се "унапред зна која фирма и по којој цени добија посао, од тоалетн-папира до градње булевара".

"Мислим да је крајње време да тужилаштво и полиција обрате пажњу на спрегу и дослух који постоји између градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића и компаније Галенс. Галенс хара Новим Садом", истакао је Новаковић.
Он је рекао да та фирма обрће милијарде, а да "нико не зна ко је стварни власник капитала".

"За ту компанију не постоје правила. Регулациони, односно урбанистички планови се уподобљавају њиховим потребама", истакао је Новаковић, и додао да Нови Сад "полако постаје Галенс-сити".