Народна странка

Новаковић после пуштања из полиције: Реч је о политичкој одмазди, а Небојша Стефановић бесрамно лаже

Новаковић после пуштања из полиције: Реч је о политичкој одмазди, а Небојша Стефановић бесрамно лаже

Повереник Народне странке за Војводину Борислав Новаковић пуштен је око 12.30 из полиције у Врбасу а против њега је поднета кривична пријава за ометање службеног лица, након што је приведен јер се са групом људи противио уклањању баште "Центар кафеа" у том граду, чији је власник Огњен Вујичић, члан Народне странке.

У изјави агенцији Бета, Новаковић је рекао да је у полицији провео од 7.30 до 12.30.

"Ја сам покрајински посланик и моја је дужност да заступам бираче свуда у Војводини где су им угрожена права и где појединци трпе шиканирање државних органа. У Врбасу је полиција инструментализована од локалне власти која малтретира (власника кафића Огњена) Вујичића само зато што је члан Народне странке. Од како је Александар Вучић завладао Србијом, а његов брат Андреј Новим Садом и Војводином, шиканирање опозиције се све време интензивира", рекао је он.

Новаковић је додао да су у свим локалним срединама помно прати ко су чланови опозиције и да се према њима емитује агресивност.

"Људима се угрожава економска егзистенција и лична безбедност а диктатура Вучића овако улази у завршну фазу. Ово што се догодило Вујичићу је било егземпларно кажњавање и не представља поруку за њега него за све људе који мисле опозиционо", рекао је Новаковић.

Он је одбацио тврдње министра унутрашњих послова Небојше Стефановића да је полиција била нападнута и да је асистирала локалној самоуправи која је желела да уклони објекат без дозволе.

"Министар полиције лаже! И то бесрамно. Све је правно чисто а летњу башту уклањају само зато што је власник члан Народне странке и ни због чега другог. То је политичка одмазда", рекао је он.

ВЛАДИМИР ГАЈИЋ: УТЕРИВАЊЕ СТРАХА, ВЛАДАЈУ ПАРАЛЕЛНЕ СТРУКТУРЕ ВЛАСТИ

Адвокат и председник Правног савета Народне странке Владимир Гајић рекао је да се Бориславу Новаковићу и Огњену Вујичићу ставља се на терет кривично дело спречавање службеног лица у вршењу службене дужности.

"То је озбиљно кривично дело, а цео поступак делује врло неозбиљно. Општинска управа спроводи незаконит поступак, покушава да исели закупца из кафеа на основу раскида уговора у административној процедури, што је противзаконито. Ако неће да изађе, једини пут је преко суда, и тада не би било ни полиције нити било каквих проблема, а овако су скратили процедуру и ангажовали полицију да му сруше башту и да га иселе", навео је Гајић.

Гајић је истакао да паралелне структуре власти спроводе своју политичку вољу, јер ово фактички није одлука органа власти у Врбасу, него постоји паралелна структура моћи, односно координатор СНС-а и то је онај чувени ’деливери јунит’.

"Не врше власт они који представљају органе државне власти, него ’деливери јунит’, који је од врха власти одређен за сваку територију у Србији и тај је шеф и полицији, и тужилаштву и суду и привреди… И он дође и тражи од општине се спроведе његов захтев. Тај човек се у овом случају зове Гружевић Срђан, из Новог Сада. Он има моћ у Врбасу, а не председник општине, локални органи власти, суд, тужилаштво и полиција", навео је Гајић.

"Ово само служи за утеривање страха, али су овде налетели на Борислава Новаковића, који је прави грађанин и никога се не плаши и не би требало да рачунају с тим да ће уплашити неког као што је Новаковић", додао је Гајић.