Народна странка

Новаковић: Андреју Вучићу ћу у судници доказати да су он и његов брат Александар највећи криминалци

Новаковић: Андреју Вучићу ћу у судници доказати да су он и његов брат Александар највећи криминалци

Суђење по тужби Андреја Вучића против потпредседника Народне странке Борислава Новаковића одложено је данас пред Трећим основним судом у Београду за 20. мај 2020. године јер се на суду није појавио ниједан од три сведока које је предложио брат председника Србије.

Председник Владе Војводине Игор Мировић обавестио је суд поднеском да је спречен да сведочи због одржавања редовне седнице покрајинске Владе, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић није могао да дође због заказаног разговора у Влади Србије "у вези са пројектом", док је министар финансија Синиша Мали био спречен да сведочи јер је на службеном путу.

Новаковићев адвокат Владимир Гајић, који је и председник Правног савета Народне странке, предложио је суду да казни сведоке јер нису доставили доказе о спречености него су само доставили поднеске да су спречени, као и да без обзира на исход спора трошкови данашњег рочишта падну на тужиоца јер се његови сведоци нису појавили.

На следеће рочиште заказано за 20. мај позвани су исти сведоци.

Андреј Вучић је Новаковића тужио за повреду угледа и части јер је рекао да је он, и поред тога што нема ниједну формалну надлежност, стварни градоначелник Новог Сада и управља политичким процесима у Војводини.

У тужби Андреја Вучића се наводи се да су му Новаковићеве изјаве у медијима „изазвале непријатности и нелагоду и да је био принуђен да да објашњавања колегама, пријатељима, породици и члановима СНС, и да је објављивање спорних навода довело и до узнемирења чланова породице, погоршања његовог здравственог стања и чланова његове породице“, као и да су му тим изјава „повређени лични и професионални углед и част и компромитоване његове личне вредности и моралне карактеристике“.

Новаковић је новинарима после одлагања суђења рекао да му је жао што се Андреј Вучић и сведоци које је предложио нису данас појавили у суду, јер је желео у њиховом присуству образложи и аргументује своју тезу да су „Александар и Андреј Вучић ван сваке сумње највећи криминалци у овом делу Европе“.

„То нисам урадио сада, али ћу то урадити у мају“, рекао је Новаковић.

Новаковић је показао фотографију Андреја Вучића и Милоша Вучевића, објављену на Твитер налогу градоначелника Новог Сада, снимљену током званичне посете градоначелника новосадском приградском насељу Будисава.

„Андреј Вучић тврди да нема никакве везе са влашћу и да нема никакав утицај на рад власти, а појављује се у званичној делегацији Новог Сада непосредно поред градоначелника“, навео је Новаковић.

Новаковић је показао и заједничку фотографију Андреја Вучића, Вучевића и Слободана Милића, званог Боцара.

„Питао бих Вучевића, да се данас појавио, шта Боцара ради у њиховом друштву. Слободан Милић Боцара је криминална веза између Милоша Вучевића и Андреја Вучића са једне стране, а са друге стране инвеститора у Новом Саду. Боцарин посао је да у име Андреја Вучића и Милоша Вучевића са инвеститорима договара измену регулационих планова, подизање спратности, нивоа изграђености и свих марифетлука који могу да се раде са урбанистичком и комуналном мафијом“, рекао је Новаковић.

Новаковић је најавио да ће до маја 2020. године „прикупити још доказа који показују непосредну везу Андреја Вучића и Милоша Вучевића и показују да постоји хијерархијски однос између њих двојице и то тако што је Андреј Вучић стварни градоначелник Новог Сада, а Вучевић формални“.

Гајић је рекао је одбрана била спремна да данас испита сведоке и да оспори њихов кредибилитет.

„Суштина тужбе је да је Новаковић својим изјавама нанео психичке болове Андреју Вучићу, јер га је назвао особом која је стварни владар Новог Сада и Војводине. Вучић има на располагању високо релевантне сведоке, који нису у стању да се суоче очи у очи са Новаковићем и да одговарају на питања одбране, али то неће моћи да избегну“, рекао је Гајић.