Народна странка

Херман: Ухапшени директор старачког дома фалсификовао документацију

Херман: Ухапшени директор старачког дома фалсификовао документацију

Председник Градског одбора Народне странке Крагујевац Борис Херман изјавио је данас да је ухапшени директор Завода за смештај одраслих „Мале пчелице“ у Крагујевцу Владица Станојевић фалсификовао здравствену документацију и покушавао да сакрије епидемију шуге у заводу, па се не зна да ли је појаву те болести пријавио Институту за јавно здравље Крагујевац и епидемиолозима.  

„Питање је да ли би Станојевић био ухапшен да није напустио СНС“, рекао је Херман телевизији Н1.

Станојевић је осумњичен да је користио недозвољене супстанце у лечењу штићеника те установе, односно да је људима који су добили шугу давао лекове за стоку.

„Станојевић је у последњих седам година имао велику министара за социјална питања Александра Вулина и Зорана Ђорђевића и вршио је мобинг над радницима који су се бунили када би уочили неправилности“, рекао је Херман.

Херман је додао да је Станојевић помињан како могући кандидат за градоначелника Крагујевца и да је све радио у циљу личне промоције од када је пре седам година постао директор завода за смештај старих, али га СНС није изабрао да буде њен кандидат за првог човека Крагујевца и он је успео да одвоји један део људи из странке.  

Херман је навео да СНС има већину у Скупштини Крагујевца и може самостално да формира власт, а остале организације које су изашле на изборе би радо сарађивале са напредњацима.

„СНС сада бира коалиционе партнере, али највероватније чека одлуку из Београда да ли ће увући СПС у власт или ће сарађивати са неком локалном организацијом“, оценио је Херман.

Херман је истакао да Народна странка у Крагујевцу ради и труди се да буде стожер опозиционог деловања у Крагујевцу и да то препознаје све више грађана, а у наредном периоду ће истовремено радити и на јачању идентитета Народне странке.

Херман је навео да га није погодило то што је бивши потпредседник Народне странке Никола Јовановић помињао његово презиме у негативном контексту, и додао да то више говори о самом Јовановићу.

„Јовановић је успео да за пет минута разговора упропасти своју политичку каријеру и да у пет минута опише себе говорећи и о председнику Народне странке Вуку Јеремићу и о мени“, рекао је Херман.

У јавности су се недавно појавили снимци на којима се чује како Јовановић за Јеремића говори да је полу-Бошњак и да „нема човека који му није рекао да бежи од тог Поздерца“, као и да не схвата како је Јеремић „могао да постави Хермана“.

Херман је истакао да подржава Јеремићев став да више није могућа сарадња са Јовановићем, у којој год он организацији био.