Народна странка

Новаковић: Тек када Вучић и Вучевић буду прошлост, Нови Сад ће имати будућност

Новаковић: Тек када Вучић и Вучевић буду прошлост, Нови Сад ће имати будућност

Српска напредна странка покушава да од Новог Сада направи симбол своје власти, а Народна странка и Савез за Србију учиниће све да Нови Сад буде симбол отпора штеточинској власти, поручио је Борислав Новаковић, члан председништва и председник Градског одбора Народне странке Нови Сад на трибини Савеза за Србију у овом граду.

Он је указао да у Новом Саду постоји паралелни систем власти и неформални центри моћи.

„Од доласка СНС-а на власт у Новом Саду имамо формални, институционални и неформални део власти. Оно што се дешава у институцијама само је привид функционисања система. Све битно што се догађа је дириговано из страначког центра моћи од кога армија чиновника прима наређења шта треба да се ради. Нови Сад има формалног градоначелника који се зове Милош Вучевић и неформалног чије је име Андреј Вучић“, рекао је Новаковић.

Новаковић је указао и на то да је намера власти да  руши СПЕНС-а повезана са личним интересима појединаца који желе да стекну корист од градског грађевинског земљишта, а не са рационалним разлозима.

„Када је СПЕНС грађен Нови Сад је имао 150 хиљада становника, а неко је тада био мудар и предвиђао да ће имати 500 хиљада, што се и догодило пре него што смо сви очекивали. Сада нам  градоначелник објашњава да треба срушити СПЕНС и направити мањи“, рекао је Новаковић и додао да је доласком на власт Српске напредне странке све у Новом Саду добило цену, те да га не би зачудило да на ред за рушење дође и Градска кућа, због вредности земљишта на коме се налази.

Нови Сад се претвара у град бетона и челика, постаје алуминијумско-пластична грађевина налик на стамбено-пословни комплекс који су назвали 'Пупинова палата'. Зато кажем – тек када Вучић и Вучевић буду прошлост, Нови Сад, Војводина и Србија ће имати своју будућност“, рекао је Новаковић и позвао Новосађане да се супротставе даљем разарању града.

"Доласком Српске напредне странке на власт усталила и поштапалица „по први пут у историји“ као да историја овог народа и државе почињу 2012. године, а заправо они грубо и беспоштедно газе традицију и историју Новог Сада“, истакао је Новаковић.

Бивши градоначелник Новог Сада је подсетио да је статус слободног краљевског града Нови Сад добио још у 18. веку и да би многе значајне личности историје Србије и Новог Сада биле разочаране начином на који им се Нови Сад одужује.

Он је поручио да је сигуран да ће Новосађани већ на следећим изборима, упркос уценама и притисцима власти, устати у борби за промене