Народна странка

Народна странка: Незабележени притисци режима на изборима у Бору

Народна странка: Незабележени притисци режима на изборима у Бору

Народна странка саопштава да локални избори у Бору протичу уз до сада незабележене притиске и неправилности за које је одговорна Српска напредна странка, док полиција одбија да интервенише уз изговор да су „полицајци послати на утакмицу у Београд“.

Повереник Народне странке за Бор и носилац листе уједињене опозиције „Ми или они! Уједињени за Бор“ Драган Марковић рекао је да је полицији поднета кривична пријава против Н.Н. лица која блокирају улице у рубним деловима града.

„У полицији нам је, међутим, речено да ће пријава бити заведена тек сутра“, истакао је Марковић.

Марковић је навео да су непознати људи који су стигли у џиповима и возилима без регистарских таблица блокирали поједина бирачка места на ободима града и нису дозволили грађанима да гласају све док за СНС не гласају свих људи са њиховог списка.

„Џипови стоје поред бирачких места, градом кружи више од 100 аутомобила и џипова без регистарских таблица, стигли су и мини-бусеви из Неготина и Кладова. Полиција није реаговала на наше пријаве сумњивих возила, а онда су на џипове поставили пробне таблице и лажне таблице од картона“, рекао је Марковић.

Марковић је истакао да по селима у околини Бора шпартају људи Зорана Милојевића Зеље који прете бирачима, док у самом граду активисти СНС-а иду по зградама са списковима, а грађани се жале да их неке комшије пријављују јер нису гласали за СНС.