Народна странка

Народна странка Београд: Весић отворио дечије игралиште на канализацији у Миријеву

Народна странка Београд: Весић отворио дечије игралиште на канализацији у Миријеву

Градски одбор Народне странке Београд саопштио је данас да је заменик градоначелника Горан Весић у насељу Миријево у општини Звездара отворио дечије игралиште у непосредној близини дивљег канализационог испуста, па деца не могу да се играју због неподношљивог смрада који се шири околином.

„Питам Весића коме је пала на памет идеја да на канализацији гради игралиште, које је отворено 24. октобра? Игралиште је направљено у Шејкиној улици у доњем делу Миријевског потока, који је претворен у нелегални канализациони испуст због небриге градске власти, а пре 20 година могла је да се пије вода из тог потока“, рекао је председник Општинског одбора Народне странке Звездара Вид Нинић у програму „Отворено“.

Нинић је навео да се неподношљив смрад од канализације шири и у насељу Горње Миријево, а да је критично место и Звездарска шума, која је легло прљавштине.

„Ако надлежне службе нешто не предузму, скупићемо се и блокираћемо улице. Шта ће нам национални стадиони ако не можемо да изађемо из куће због смрада“, рекао је Нинић.

Нинић је истакао да је канализација највећи проблем у општини Звездара, коју чини 17 месних заједница, а пет је угрожено недостатком канализационе мреже – Северни булевар, Старо Миријево, Велики Мокри Луг, Мали Мокри Луг и Ново Миријево.

„Проблем канализације постоји и у стамбеном делу Миријева, у улицама Михаила Булгакова и Марије Црнобори, где су канализациони испусти из стамбених зграда противзаконито пуштени у Миријевски поток, што је ван сваке памети“, рекао је Нинић.

Одборник Народне странке у Скупштини Београда Милош Павловић рекао је да је нелегална градња узрок проблема са канализацијом, јер „дивље изграђени објекти“ немају легалне прикључке на канализацију, па се фекалне воде изливају у Миријевски поток.

„Функционери СНС-а узимају мито за нелегалну градњу и општинске и градске инспекције ћуте. Звездара и цео Београд су пуне таквих локација. Председник Србије Александар Вучић најављује борбу против мафије, а мафија не реагује, јер зна да од те борбе нема ништа“, рекао је Павловић.

„Дозвољава се нелегална градња, а не прилагођава се инфраструктура и насеља више не могу да поднесу толики прилив становништва. Корумпираној власти СНС-а није важно како ће људи живети, него да узме новац за нелегалну градњу, њих није брига да ли ће бити саобраћајне гужве и да ли ће смрдети канализација“, додао је Павловић.

Одборница Народне странке у Скупштини Београда Марина Липовац Танасковић указала је на проблем загушености саобраћаја у општини Звездара, и навела да је једино решење градња Миријевског тунела.

„Тунел дужине 580 метара би изграђен од Устаничке до Улице Матице српске и у великој мери би решио проблем саобраћаја, јер би скратио везу Миријева са Булеваром краља Александра и везу са Чукарицом и Новим Београдом“, рекла је Марина Липовац Танасковић.