Народна странка

Народна странка: Угрожена егзистенција запослених у Угоститељско-туристичкој школи небригом министарства

Народна странка: Угрожена егзистенција запослених у Угоститељско-туристичкој школи небригом министарства

У оквиру Угоститељско-туристичке школе послује познати београдски хотел Палас у коме ради део запослених који зараде примају од рада хотела. Овај хотел због ситуације са пандемијом не може да послује нормално.

Срамотно је да након протестне шетње дела запослених и достављања молбе за решавање овог проблема, Министарство просвете на свом сајту тврди да је сваки протест непримерен јер је влада уредбом омогућила помоћ у наредна два месеца, оптужујући сам хотел за лоше пословање.

Запослени немају решено питање своје егзистенције и својих породица због неодговорног поступања министарства које не жели да реши проблем.

У тренутку када држава даје помоћ приватним градским хотелијерима у висини од 350 евра за сваки лежај и 150 евра по соби, прави се проблем и не налази решење за насталу ситуацију у образовној установи која је изнедрила генерације врхунских стручњака у области угоститељства.

Давање помоћи на кашичицу уз кашњења зарада свим запосленима и по 40 дана свакако није пример посвећености министарства. Поставља се питање да ли је можда у питању намерно коришћење ситуације са пандемијом да се хотел обезвреди и приватизује по систему „уништи па купи“?

Народна странка позива Министарство просвете да хитно пронађе системско и трајно решење проблема дела запослених у Угоститељско-туристичкој школи у Београду. Трајно решење мора да омогући наставак заједничког рада школе и хотела са традицијом заједничког деловања у образовању од преко 60 година.

 

Народна странка Београд
Ресорни одбор за просвету