Народна странка

Народна странка: Основан Градски одбор Београд, Никола Јовановић председник

Народна странка: Основан Градски одбор Београд, Никола Јовановић председник

Народна странка основала је Градски одбор Београд, а оснивачка скупштина изабрала је за првог председника београдског одбора потпредседника Народне странке Николу Јовановића.

За потпредседнике су изабрани Донка Бановић, Душан Раичковић и Владимир Вучинић.

Оснивачкој скупштини у пуној сали београдске општине Стари град присуствовали су председник Народне странке Вук Јеремић, први потпредседник Мирослав Алексић, потпредседници Здравко Понош и Санда Рашковић Ивић, генерални секретар Стефан Јовановић, потпредседник Извршног одбора Никола Лазић и председница Форума жена Народне странке Дијана Вукомановић, чланови Председништва Народне странке и председници општинских одбора у Београду.

Посебан гост на скупу био је један од оснивача Савеза за Србију и бивши градоначелник Београда Драган Ђилас.

Јеремић је рекао да ће се председник Србије Александар Вучић „оклизнути и пасти“ на решавању проблема Косова и Метохије са међународном заједницом, која је у Савезу за Србију добила јединог довољно снажног и кредибилног саговорника у српској опозицији.

„Међународна заједница, коју данас првенствено интересују решавање питања избеглица и Косово и Метохија, до сада је разговарала само са једним човеком у Србији, Александром Вучићем, а сада је добила и другог саговорника у Савезу за Србију“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да ће Савез за Србију “умети да релативизује међународну подршку која је до сада ишла само према једном човеку и његовом намесничком концепту управљања домородачком колонијом“.

Председник Народне странке је навео да је оснивањем Савеза почело обједињено и заједничко деловање против корумпираног и криминализованог режима, што значи да ће грађани бити пред избором да гласају или за СНС или за Савез, као једину озбиљну алтернативу власти.

“Историја вишестраначја у Србији нас учи да до суштинске промене власти може да дође искључиво када постоји једноставан бинарни избор, и углавном су то председнички избори. Ми немамо времена да чекамо председничке изборе, који су тек за четири године и зато избор мора бити јасан, а опозиција уједињена – можете да гласате или за власт или за Савез за Србију“, рекао је Јеремић.

Јовановић је рекао да ће Народна странка и Савез за Србију победити на наредним локалним изборима у Београду и тиме дати кључан допринос да Србија поново постане нормална и демократска држава у којој се поштују права грађана.

„Поручујем Београђанима да више нису сами. Верујем у победу на локалним изборима, најдаље до 2020. године. Када пола милиона наших суграђана, који немају канализацију, виде како напредњаци ките град и дочекују Нову годину у септембру, за милионe евра нашег новца, мислите ли да не схватају с ким имају посла“, упитао је Јовановић.

Јовановић је истакао да више од милион људи није подржало СНС на последњим изборима у Београду, и додао да они чекају шансу да виде леђа напредњацима.

„Сви ти људи чекају да се појави неко други, другачији, јасна алтернатива. Да им неко поручи: ’Нисте више сами’“, истакао је Јовановић.

Председник Правног савета Народне странке Владимир Гајић рекао је да је председник Србије и СНС-а Александар Вучић истовремено „и шеф државе и шеф мафије“.

„Владају као Коза ностра, али је италијанска мафија имала бар мало части, док ови само лажу краду, а од убиства Оливера Ивановића и убијају с леђа“, рекао је Гајић.

Гајић је истакао да није привилегија бити шеф београдског одбора Народне странке и да је Јовановић „ставио своју главу на пањ“, што заслужује велико поштовање.

Санда Рашковић Ивић поручила је да ће се Народна странка борити за Београд против метастазе напредњачке власти, којој неће дозволити да уништи главни град.

Глумац Марко Степановић навео је да је Народна странка за мање од годину дана од оснивања основала више од 100 одбора широм Србије, да у Скупштини Београда има одборнике због којих „Горан Весић и његова екипа не спавају по целу ноћ“ пред сваку седницу градског парламента.