Народна странка

Народна странка Београд: Хитно повећати број возила и зараде возачима ГСП-а

Народна странка Београд: Хитно повећати број возила и зараде возачима ГСП-а

Градски одбор Народне странке Београд позвао је данас градску власт да повећа број возила јавног превоза како би се смањиле гужве и могућност заразе корона вирусом, као и да повећа плате возача ГСП-а и да им током трајања епидемије омогући додатне бонусе на зараду.  

„Мањак возила на улицама престонице ствара велике гужве и тако повећава могућност заражавања Београђана. Док се епидемија шири вртоглавом брзином, стање градског превоза у Београду показује немар градске власти и јавни градски превоз постаје епицентар заразе“, наводи се у саопштењу Народне странке.

Народна странка Београд истиче да је градоначелник Београда Зоран Радојичић као лекар сигурно свестан да велике гужве које се стварају у возилима ГСП-а угрожавају животе Београђана и да се повећањем броја возила, поготово у време највећих гужви, могу сачувати животи многих грађана.

„Позивамо Радојичића да се бар у овој ситуацији, која и те како има везе са његовом струком, понаша као градоначелник и учини све што је у његовој надлежности да се повећају број возила ГСП-а и плате возача, а не да препушта свом некомпетентном заменику Горану Весићу да угрожава здравље и животе Београђана“, наводи се у саопштењу.

„Возачи су уз медицинске раднике и професоре у школама хероји данашњег времена јер обављају тежак и одговоран посао, свакодневно ризикујући своје здравље“, навео је Градски одбор Народне странке Београд.