Народна странка

Народна странка: Фингирање података о загађености је напад на здравље грађана

Народна странка: Фингирање података о загађености је напад на здравље грађана

Народна странка саопштила је данас да је начелник Одељења за контролу ваздуха у Агенцији за заштиту животне средине Миленко Јовановић смењен јер „није пристао да лаже грађане да је загађен ваздух сада прихватљив за дисање“, а да власт манипулисањем информацијама од јавног значаја „директно напада здравље грађана“.

„Ни сви пречишћивачи ваздуха, које градска управа Београда може да купи, неће променити истину – ваздух који дишемо је опасан по наше здравље. Власт то одлично зна и покушава да ућутка људе који о томе јавно говоре, што показује Јовановићев случај“, рекао је председник Одбора Народне странке за заштиту животне средине Александар Анђелковић.

Анђелковић је истакао да је Јовановић готово тренутно суспендован зато што је сматрао да народ има право да зна шта удише и да се квалитет ваздуха неће побољшати померањем граница дозвољених концентрација штетних материја.

„Одбор Народне странке за заштиту животне средине се одлучно противи покушајима манипулисања информацијама од јавног значаја. Флагрантан пример оваквог покушаја свакако је смењивање Јовановића. Квалитет животне средине – воде, ваздуха и земљишта – увек ће бити приоритет Народне странке, јер сматрамо да се кућа не може градити без доброг тла за темеље“, рекао је Анђелковић.