Народна странка

Алексић: Ко је следећи Оливер Ивановић?

Алексић: Ко је следећи Оливер Ивановић?


Поводом бруталног пребијања једног од лидера Савеза за Србију Борка Стефановића, народни посланик и први потпредседник Народне странке, Мирослав Алексић поставио је питање председнику Републике Александру Вучићу и министру унутрашњих послова Небојши Стефановићу докле се стигло са истрагом у вези са овим случајем и затражио да се објаве имена нападача и идентитет налогодаваца.


Он је подсетио да су бруталном пребијању Стефановића претходили слични напади на опозиционаре широм Србије и да су у сваком од њих жртве били неистомишљеници Александра Вучића и његовог режима. Алексић је у Скупштини Србије цитирао и неколико изјава жртава политичког насиља.


„У Врбасу 2013. године опозициони одборник Данило Бобић сведочио да га је Милојевић Зеља прво ударао по улици, а затим га одвезао у седиште СНС-а у Врбасу, где је наставио да га туче и дави. У Мионици 2014. Милан Гавриловић, опозициони кандидат  за председника Општине сведочио је да је десет људи насрнуло на њега и почело да га бије при чему му је разбијена аркада. Ове године у Бујановцу, Саша Арсић из Народне странке је задобио тешке телесне повреде након што су га чланови СНС-а напали на бирачком месту на изборима за савет месних заједница, затим су Врању претучени председник ГО Народне странке Врање Ђорђе Ристић и одборник Драган Павловић. Затим се Борко Стефановић у Крушевцу нашао у локви крви на бетону, без свести, што батинаше није спречило да наставе да га шутирају”, подсетио је Алексић.


Он је додао да су убиству Оливера Ивановића претходиле сличне сцене.


“Пре него што је кукавички са леђа шест метака испаљено у Оливера Ивановића, упадали су му у стан, запаљен му је аутомобил, као и канцеларија”, рекао је Алексић и додао да је сваки од наведених случајева има “заједнички именитељ”.


„Заједничко за све наведене случајеве је да су све жртве бруталног пребијања били људи који су опозиција Александру Вучићу и режиму. Заједничка је њихова крв , медијска сатанизација која је претходила нападима као и то да су на  кукавички начин пребијани од стране чопора који чине 5, 6 или 10 људи који нападају једног или двојицу. Оливер је понављам убијен с леђа”.


Алексић је председника Србије упитао да ли убиства и пребијања опозиционих политичара спадају  у демократске вредност „за које се Вучић реторички залаже”. 


 „Ко је следећи опозициони политичар који ће бити претучен од стране батинашко – криминалних одреда режима који се налазе по целој Србији?”.