Народна странка

Народна странка: Тужба против Вучића због полицијског часа

Народна странка: Тужба против Вучића због полицијског часа

Народна странка саопштила је данас да подноси тужбу против председника Србије Александра Вучића због увођења полицијског часа и ограничења слободе кретања грађана, гарантоване Уставом Србије.  

„Вучић је прогласио победу над короном, а сада нас поново све затвара у кућни притвор и намерава да по ко зна који пут свали одговорност на грађане Србије. Он је због његових лажних избора довео грађане у заблуду и угрозио њихове животе“, наводи се у саопштењу Народне странке.

„Позивамо све грађане да у среду, 8. јула, у 18 сати дођу на плато испред Филозофског факултета на протест против увођења сулудог полицијског часа и да том приликом обавезно носе маске и буду на прописном међусобном растојању“, додаје се у саопштењу.

Народна странка је позвала грађане и да подрже петицију коју је могуће потписати преко интернета и прикључе се тужби против диктатуре Александра Вучића и гажења основних људских права и слобода.

Полицијски час и забрана грађанима да излазе из својих домова и у ванредном стању биле неуставне и незаконите мере, које су у многим конкретним случајевима имале карактеристике нечовечног поступања и мучења, наводи се у саопштењу.

“У ванредној ситуацији такве мере, такође, немају никакав основ у позитивном праву. Предузећемо све расположиве правне активности пред домаћим и међународним судским инстанцама, укључујући и грађанске тужбе, и тражити укидање и забрану убудуће оваквих мера, али и правично задовољење због повреде људских права и слобода”, наводи се у саопштењу.