Народна странка

Миловановић: Угрожена финансијска корист Застава оружја у пословима са приватним фирмама

Миловановић: Угрожена финансијска корист Застава оружја у пословима са приватним фирмама

Саветник председника Народне странке Александар Миловановић изјавио је данас да постоји „озбиљна сумња да је озбиљно угрожена“ финансијска корист „Застава оружја“ у пословима са свим приватним трговцима оружјем који се наводе у извештају Државне ревизорске институције.

„Оно што се види из извештаја (државног ревизора) је да је комисионар апсолутно сакрио одређене информације и постоји озбиљна сумња да је финансијска корист комитента, у овом случају ’Застава оружја’, озбиљно угрожена“, рекао је Миловановић за Newsmax Adria.

Миловановић је навео да је обавеза комисионара из комисионог уговора да све своје активности покаже комитенту, у овом случају „Застава оружју“.

„Држава ће кад-тад морати да поново преузме 100 одсто контролу овог процеса. Она сада апсолутно не контролише овај процес, приватници се понашају потпуно неконтролисано и праве велики профит на рачун државних институција, државних фабрика и државних фирми“, рекао је Миловановић, који је и бивши радник Одељења за безбедност предузећа Јуоимпорт-СДПР.

Newsmax Adria подсећа да је ДРИ открио да приватне фирме које су пословале са „Застава оружјем“ нису доставиле документацију којом би показале колики су приход оствариле, па се оправдано сумња да је српска наменска индустрија оштећена за готово 3,5 милиона евра.